• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

11.02.2022

10:09

PRITVOR ZA KORUMPIRANU DOKTORKU! U ambulanti u Kaću za 300 evra izdavala lažne potvrde o vakcinaciji

pixels/printscreen

Vesti

PRITVOR ZA KORUMPIRANU DOKTORKU! U ambulanti u Kaću za 300 evra izdavala lažne potvrde o vakcinaciji

Podeli vest

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu odredio je večeras pritvor do 30 dana Dejani P. U. (42), zaposlenoj u Domu Zdravlja “Novi Sad” kao lekar opšte medicine u ambulanti u Kaću zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i S. A.(42) zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja u podstrekavanju. Trećem članu ove grupe M. B.(31) pritvor nije određen, dok za odbeglom K. B.(37) policija još uvek traga.

Oni su danas uhapšeni zbog izdavanja Potvrda o izvršenoj vakcinaciji protiv virusa „Covid 19“, u Novom Sadu, osobama koje nisu vakcinisane.

- Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu će hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u daljem toku postupka, nakon čega će dalje procesne odluke donositi u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena -saopštilo je večeras Više javno tužilaštvo u Novom Sadu.

Kako je iz MUP Srbije navedeno,sumnja se da je doktorka , iskoristivši svoja ovlašćenja lekara opšte prakse, za više osoba sačinila potvrde o vakcinaciji protiv virusa kovid 19, lažno prikazujući da su se te osobe vakcinisale vakcinom "Fajzer". iako to nisu učinile.

S. A i ženska osoba K. B., koja je u bekstvu, su doktorki dostavljali lične podatke za sebe, kao i za osumnjičenog M. B. i druga lica, da bi od nje za novčanu nadoknadu od 300 evra po potvrdi, dobili dokaz lažni o izvršenoj imunizaciji, iako su znali da su te potvrde lažne .

Dom zdravlja Novi Sad saopštio je da je interna kontrola utvrdila zloupotrebe u radu kod jedne od doktorki doma zdravlja i da je zbog toga prijavljena nadležnim organima. Kako se navodi u saopštenju, na zloupotrebe su ukazali građani, a interna kontrola je pokazala nepravilnosti u radu te doktorke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vbr

pre 2 godine

pa ona nije ni kap u moru korumpiranih doktora i medicinskih sestara.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija