• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

27.04.2022

10:04

Advokat Toma Fila otkriva zašto je u slučaju četvorostrukog ubistva u Jabokovcu MAJA DOBILA VEĆU KAZNU OD DAVORA

printscreen

Vesti

Advokat Toma Fila otkriva zašto je u slučaju četvorostrukog ubistva u Jabokovcu MAJA DOBILA VEĆU KAZNU OD DAVORA

Podeli vest

U obrazloženju presude sud je predočio tri klučna dokaza protiv Maje Bađikić: priznanje ubistva Davora Pernića koji je nju označio kao saučesnika, zatim nepostojanje alibija za 9. avgust kada su pronađena tela ubijenih i šest meseci kasnije nađeni opušci na mestu zločina sa Majinim DNK profilom

Presuda koja je podelila javnost dogodila se pre sedam dana u Višem sudu u Zaječaru kada je Maja Bađikić dobila maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina, a njen poznanik Davor Pernić na 36 godina zbog četvorostrukog ubistva na salašu nedaleko od Jabukovca.

Branilac osuđene žene najavio je žalbu na ovakvu presudu. Tokom suđenja utvrđeno je da je Maja izmanipulisala Davora i navela ga na zločin.

Foto: Informer

Advokat Toma Fila

Prema optužnici oni su u avgustu 2019. godine ubili Raju Kazimirovića, njegovu majku Dragicu, sestru Ljubinku Oprikić i sestričinu Draganu Jozelić.

O ovom slučaju i presudi za "Telegraf.rs" govori advokat Toma Fila i tvrdi da je "od izvršioca gore tretiran samo podstrekivač".

- Predmet nisam imao u rukama, ali ono što sam čitao u medijima jeste da je sud utvrdio da je Maja u ovom slučaju označena kao podstrekivač. Prema našem Krivičnom zakonu za podstrekivača je predviđena veća kazna nego za izvršioca. U slučaju četvorostrukog ubistva u Jabukovcu psihološko veštačenje je bilo presudno. Koliko sam pročitao utvrđeno je da je Davor izmanipulisan. Na presudu je moguće uložiti žalbu- tvrdi za naš portal Fila.

Foto: facebook.com

Maja Bađikić

U obrazloženju presude sud je predočio tri klučna dokaza protiv Maje Bađikić: priznanje ubistva Davora Pernića koji je nju označio kao saučesnika, zatim nepostojanje alibija za 9. avgust kada su pronađena tela ubijenih i šest meseci kasnije nađeni opušci na mestu zločina sa Majinim DNK profilom.

Foto: Informer DN

Davor Pernić i žrtve 

Podsećanja radi, četvorostruko ubistvo se dogodilo između 7. i 9. avgusta 2019. godine na salašu porodice Kazimirović nedaleko od Jabukovca. Tri nedelje kasnije, po sopstvenom priznanju zločina uhapšen je Davor Pernić. U prvo vreme on je tvrdio da je zločin izvršio sam da bi kasnije Maju Bađikić sa kojom je, kako se čulo tokom suđenja bio u ljubavnoj vezi, označio kao saizvršioca. Davor je u istrazi rekao da mu je Maja pričala da je teško bolesna i da joj je potreban novac za operaciju pa su zbog toga rešili da opljačkaju Raju Kazimirovića za koga se po selu pričalo da je imućan.

Inače, Maja Bađikić nikada nije priznala izvršenje dela.

Tužilac: Maja je manipulativna osoba

Tužilac Ksenija Branković predložila je sudu da Maja Bađikić bude osuđena na kaznu od 40 godina zatvora, a Davor Pernić na 35 godina, ne zato što je on manje kriv već zato što je zloupotrebom najčistije ljudske emocije izmanipulisan da učini ono što je učinio. Kako se čulo od tužioca, psihološki profili okrivljenih utvrđuju da je Maja Bađikić manipulativna osoba, a da je Pernić podložan manipulaciji, te je Maja iskoristila Davorovu zaljubljenost da ga natera na zločin. Ona je, kako se dalje navodi, rekla da je teško obolela i da joj je neophodan novac.

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!
Društvo

Građani, ovo je važno! Oglasio se PIO fond!

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje osigurava na penzijsko i invalidsko osiguranje sva lica koja su po Zakonu o penzijskom i invalidskom osiguranju obavezno osigurana i koja su se uključila u ovo osiguranje, bez obzira na to da li su u pitanju zaposleni, osiguranici samostalnih delatnosti ili poljoprivrednici.

30.04.2024

17:23

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija