• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

23.06.2022

07:00

IMAO ZADATAK DA UBIJE "ŠKALJARCA" KAKO BI SE DOKAZAO ZVICERU! Detalji hapšenja rođaka Marka Miljkovića Mesara: Likvidacija mu bila ulaznica u "kavački" klan!

printscreen

Vesti

IMAO ZADATAK DA UBIJE "ŠKALJARCA" KAKO BI SE DOKAZAO ZVICERU! Detalji hapšenja rođaka Marka Miljkovića Mesara: Likvidacija mu bila ulaznica u "kavački" klan!

Podeli vest

Nemanja K. (37) u centru Beograda planirao likvidaciju jednog visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana", što je trebalo da mu bude ulaznica u "kavački klan". Obećan mu je posao sa krijumčarenjem kokaina iz Latinske Amerike

Blizak rođak Marka Miljkovića Mesara (35) Nemanja K. (37), koji je uhapšen u Zemunu, trebalo je u centru Beograda da likvidira visokopozicioniranog "škaljarca" i tako se dokaže Radoju Zviceru, vođi "kavačkog klana"!

Nakon ubistva on je pomoću falsifikovanog pasoša trebalo da pobegne u Južnu Ameriku, gde bi od "kavčana" dobio svu potrebnu zaštitu.

Do ovih informacija došli su pripadnici BIA, koji su 16. juna zajedno sa inspektorima Uprave kriminalističke policije uhapsili Nemanju K.

Uhapšen na vreme

Kako je naveo naš izvor iz istrage, operativnim radom je otkriveno da se Nemanja K. povezao sa delom zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana".

- Znalo se da je on Miljkovićev rođak, pa mu je rečeno da može da uđe u bandu, ali da ipak mora da se dokaže. Ulaznica mu je bila likvidacija jednog visokopozicioniranog "škaljarca", i to u centru Beograda. Njemu je bio obezbeđen i lažni pasoš pomoću kog je trebalo da pobegne u jednu zemlju u Južnoj Americi, gde bi dobio svu potrebnu zaštitu - kaže Informerov sagovornik i dodaje:

Foto: printscreen

Nemanja K.

- Tek tada bi mu Radoje Zvicer preko posrednika dao zaduženja, što bi značilo da se dokazao šefu mafije. Pretpostavlja se da bi Nemanja zbog dobro obavljenog posla bio ubačen u poslove krijumčarenja kokaina iz zemalja Latinske Amerike u Evropu. Međutim, BIA je na vreme saznala da se na ulicama Beograda planira novi mafijaški obračun.

- Istražitelji su uspeli da otkriju da se rođak Marka Miljkovića krije u "štek" stanu u Zemunu. Odmah je organizovano njegovo praćenje i čekao se povoljan momenat za hapšenje. Čim se ukazala prilika, Nemanju su nasred ulice zaskočili inspektori. On je pokušao da pruži otpor i pobegne, ali u tome nije uspeo - naveo je naš sagovornik.

Raspisana poternica

Interesantno je da se Nemanja K. ranije prezivao Miljković, pa je promenio prezime kako bi se lakše krio od policije.

Za njim je bila raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je prošle godine učestvovao u pljački pošte u Nikšiću, kada je ubijen pripadnik obezbeđenja Ljubiša Mrdak (50).

Zločin se dogodio 20. oktobra 2021. godine na parkingu iza pošte. Sedam razbojnika naoružanih automatskim puškama i pištoljima napalo je nekoliko radnika obezbeđenja koji su pratili transport novca. Prilikom napada Mrdak je pokušao da im se suprotstavi i tada ga je jedan od pljačkaša izrešetao. Ukupno su ukrali 420.000 evra, nakon čega su pobegli.

Kada je reč o Nemanjinom rođaku Marku Miljkoviću, on je zajedno sa Veljko Belivukom i ostalim pripadnicima njihove koljačke bande uhapšen 4. februara prošle godine. Oni se terete da su ubili više osoba tako što su ih u "kući strave" u Ritopeku mučili, klali, a zatim njihova tela mleli u mašini za meso. 

Ekstradicioni pritvor

Uhapšenom Nemanji K. određen je ekstradicioni pritvor i trenutno se čeka da crnogorsko pravosuđe pošalje dokumentaciju sa zahtevom za izručenje. U toj zemlji njemu bi trebalo da se sudi za učestvovanje u pljački i ubistvu. Inače, Nemanja je ranije odležao četiri i po godine zbog šest razbojništava u prodavnicama u Banjaluci.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija