• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/telegraf.rs

07.09.2022

09:20

NASTAVLJA SE SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU! Duge cevi ispred Specijale

e-stock/Časlav Vukojičić

Vesti

NASTAVLJA SE SUĐENJE BELIVUKOVOM KLANU! Duge cevi ispred Specijale

Podeli vest

U Specijalnom sudu u Beogradu u 9.30 časova se očekuje nastavak pripremnog ročišta u procesu protiv organizoven grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića čiji se pripadnici terete za sedam ubistva, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje

Više marica u pratnji džipova Žandarmerije prošli su i ušli u zgradu Specijalnog suda u Beogradu.

Na današnjem pripremnom ročištu bi trebalo advokati odbrane da nastave sa uvodnim izlaganjima, a i da se pročita druga optužnica.

Druga optužnica protiv ovog klana za još dva ubistva je potvrđena i sredinom jula sud je na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal doneo rešenje o spajanju dve optužnice.

Foto: Tanjug/Rade Prelić, E-Stock/Koca Sulejmanović

 

Belivuk i Miljković su u pritvoru u zgradi suda i zatvorska straza sprovodi ih do sudnice.

Advokati Nikola Ristović i Miloš Malidžan, koji su branili Belivuka i nekolicinu pripadnika njegove grupe, otkazali su punomoćje svim pripadnicima ove kriminalne grupe i saopštili su da izlaze iz ovog predmeta.

Optuzeni član ove kriminalne grupe Srđan Lalić, zaključio je sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i postao svedok okrivljeni.

Prema ovom sporazumu on će svedočiti protiv ove kriminalne grupe i biće osuđen na kaznu zatvora od 18 godina, koja će mu biti izrečena na kraju suđenja.

Lalić je inače optužen za šest ubistava, oružje i otmicu za šta mu je pretio doživotni zatvor.

Pored Lalića u ovom postupku status svedoka saradnika imaju i Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević, koji su za kazne zatvora od 14 15 godina pristali da svedoce svojih nekadašnjih prijatelja, članova ove kriminalne grupe.

Foto: Informer/Marko Đoković

 

Belivuk, Miljković i još 28 pripadnika njihove organizovane grupe prvom optužznicom se terete za ubistva Aleksandra Gligorijevića Pukija, Gorana Veličkovića, Lazara Vukičevića, Zdravka Radojevića, Aleksandra Gligorijevića Pukija i Milana Ljepoje, kao i za oružje, drogu, otmicu i silovanje.

Drugom optužnicom se pripadnici terete za ubistva Gorana Mihjalovića i Nikole Mitića.

Na današnje ročište Belivuk Miljković i ostali optužen su dovedenii iz pritvora Okružnog zatvora, dok su četvoro došli sa slobode, a troje svedoka okrivljenih su dovedeni sa tajnih lokacija.

Specijalno tužilaštvo u Crnoj Gori je podiglo optužnicu protiv Belivuka, Miljkovića, Jankovića i Ratka Živkovića zbog otmice MIleta Radulovića zvanog Kapetan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!
Kolumne

Nebojša Bakarec: Aljbin Kurti – pljačkaš srpskih banaka, apoteka i prodavnica!

Nastavlja se Kurtijev fašistički teror. Kurtijeva fašistička policija je 20.5.2024. sa puškama i pancirima upala u ekspoziture Banke poštanske štedionice (BPŠ) u Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku, i opljačkala ih! Kukavica Kurti se plaši i Vučićeve senke, pa je Kurti sačekao da predsednik Vučić ode u SAD, i tek onda „uhapsio“ ekspoziture BPŠ. Fašista Kurti već godinama „hapsi“ i srpske apoteke i bakalnice.

21.05.2024

17:02

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija