• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

18.10.2022

21:17

U ŠPANIJI PAO JEDAN OD GLAVNIH ŠEFOVA SRPSKE MAFIJE! Najnoviji detalji velike akcije hapšenja!

MUP Srbije

Vesti

U ŠPANIJI PAO JEDAN OD GLAVNIH ŠEFOVA SRPSKE MAFIJE! Najnoviji detalji velike akcije hapšenja!

Podeli vest

Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili su u utorak dvojicu pripadnika jedne organizovane kriminalne grupe i kod njih pronašli 385.000 evra čistog keša, jednu automatsku pušku i oduzeli im nekoliko luksuznih stanova! Akcija srpskih specijalaca izvedena je u koordinaciji sa Nacionalnom policijom Španije koja je u isto vreme u regijama Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone uhapsila preko 20 osoba od kojih su većina srpski državljani, pronašla nekoliko ilegalnih laboratorija za proizvodnju marihuane i zaplenila ogroman novac.

Spektakularna akcija srpske i španske policije izvedena je pod pokroviteljstvom Europola. Nakon razmene operativnih podataka i informacija srpskih i španskih kolega u isto vreme krenule su akcije hapšenja opasnih kriminalaca. List "El pais" piše da je uhapšeno najmanje 20 osoba od kojih je većina srpskog porekla koji se sumnjiče za proizvodnju i dilovanje narkotika, ali i za ostala najteža krivična dela.

- U operaciji je uhvaćen i uhapšen jedan od glavnih šefova srpske mafije. Međutim, akcija hapšenja nastavlja se pretresima kuća, štek stanova osumnjičenih, firmi, ali i plantaža na kojima je uzgajana marihuana. Akcije se sprovode na područjima Barselone, Valensije, Alikantea i Taragone - piše u tekstu.
Prema pisanju tog portala ova kriminalna organizacija uglavnom je uzgajala kanabis i to im je bio osnovni vid prihoda.
- Međutim, sumnja se da se grupa bavila i preprodajom ostalih vrsta narkotika, ali i oružja. Sumnja se da su uhapšeni pripadnici grupe zbog kriminala prognani iz svojih zemalja, uglavnom iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske koji su svoje utočište pronašli u Španiji. U osnovi ove bande je uzgoj marihuane, a novac od zarade ulagali su i prali preko voćarskih kompanija i restorana - dodaje se u tekstu.


Sa druge strane, osumnjičeni koji su uhapšeni u Alikanteu u bliskim su vezama sa brodskim kompanijama preko kojih su im stizali tovari kokaina iz Latinske Amerike.
- Neki od uhapšenih očigledno su imali neka iskustva ili potiču iz luke Kotor gde su kao pomorci stekli ogromne veštine prilikom krijumčarenja kokaina - piše "El Pais" ne navodeći imena uhapšenih.
Sa druge strane portal "Caso Abierto" piše da je nacionalna policija ovog utorka uhapsila 20 ljudi u cilju razbijanja srpske mafije na tlu Španije.
- Pored hapšenja agenti su demontirali nekoliko plantaža marihuane, a prilikom pretresa štek stanova i kuća zaplenjena je droga spremna za transport u Srbiju kao i velika količina novca - navodi "Caso Abierto".


Imena uhapšenih, zaplenjena količina droge i novca još uvek nisu objavljeni. Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, istakao je da je pomenuta akcija upravo dokaz da se borba protiv organizovanog kriminala uspešno može voditi čvrstom saradnjom i koordiniranom, udruženom akcijom svih policija sveta. 
- Organizovani kriminal, krijumčari narkotika, oni koji truju i ubijaju nalju decu, sarađuju bez obzira na naciju, poreklo, na granice. Zato je naša čvrsta saradnja ključ uspeha u borbi protiv narkodilera - istakao je ministar Vulin. 
Naglasio je da je i danaljnja akcija pokazala da je Srbija pouzdan međunarodni partner i da su srpski policajci svojim kolegama u Evropi snažan oslonac.
- Spremni smo uvek, kao što smo i pokazali, da damo puni doprinos i međunarodnoj borbi protiv kriminala - istakao je ministar Vulin.

Nastavljaju se hapšenja i u Srbiji

Imena dvojice uhapšenih kriminalaca u Srbiji takođe nisu saopštena, ali se navodi da akcija još uvek traje i da bi trebalo očekivati još hapšenja u toku narednih dana.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

VELIKA AKCIJA EUROPOLA, POLICIJA SRBIJE I ŠPANIJE! Uhapšeni narko dileri! Zaplenjena droga, novac, oružje... Specijalci češljaju ilegalne laboratorije...
Hronika

VELIKA AKCIJA EUROPOLA, POLICIJA SRBIJE I ŠPANIJE! Uhapšeni narko dileri! Zaplenjena droga, novac, oružje... Specijalci češljaju ilegalne laboratorije...

Nakon višemesečnog zajedničkog rada pripadnika Ministarstava unutrašnjih poslova, SBPOK, Tužilaštva za organizovani kriminal, kao i pravosudnih organa Kraljevine Španije i Nacionalne policije Španije, a pod pokroviteljstvom Europola, danas su na teritoriji Španije i Srbije, u sinhronizovanoj akciji, koja je još uvek u toku, uhapšeni pripadnici organizovane kriminale grupe čiji su članovi uglavnom državljani Srbije, zbog postojanja osnova sumnje da se bave neovlašćenom proizvodnjom i stavljanjem u promet opojne droge marihuane.

18.10.2022

19:47

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija