• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/novosti

17.02.2023

10:02

UBIJEN AŠOVOM, PA OVEREN NOŽEM! Svedok okrivljeni Srđan Lalić otkrio jezive detalje likvidacije "nestalog" suvlasnika Pink taksija!

Vesti

UBIJEN AŠOVOM, PA OVEREN NOŽEM! Svedok okrivljeni Srđan Lalić otkrio jezive detalje likvidacije "nestalog" suvlasnika Pink taksija!

Podeli vest

Telo nestalog suvlasnika Pink taksija Miroslava Rankovića, koji je ubijen, zapaljeno je na placu, koji je obezbedio okrivljeni-saradnik Srađan Lalić, a njegovi ostaci potom su zakopani

Ovakvu indiciju trenutno istražuje policija, koja već šest godina, od 12. aprila 2016, pokušava da rasvetli misteriozni nestanak jednog od vlasnika ovog taksi udruženja. Drugi suvlasnik i njegov šurak Teodor Gaćeša ubijen je godinu dana ranije.

O ubistvu dvojice vlasnika "Pink taksija" na suđenju kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, tokom svog izlaganja u nekoliko navrata je pričao, doduše šturo, okrivljeni-saradnik Lalić, inače petooptuženi u ovom predmetu.

- Negde te 2016. Belivuk mi je tražio da mu nađem neki plac, navodno da spali neku dokumentaciju - ispričao je Lalić i dodao - Kasnije sam saznao da su papiri uništeni na stadionu Partizana, a da su na mom placu zapalili neko telo. Ne znam identitet tog čoveka.

Miljković ašovom ubio Rankovića, pa ga nožem overio

Ipak, u poslednjim danima svedočenja, početkom februara ove godine, Lalić je izneo novu šokantnu tvrdnju i saznanje. Naime, ispričao je da je Marko Miljković ubio suvlasnika "Pink taksija" Rankovića, tako što ga je ašovom udarao u potiljak, a potom lovačkim nožem, "rambo", ubo nekoliko puta u stomak, kako bi bio siguran da je ovaj mrtav.

Foto: Informer

Miroslav Ranković

Zločinu je prisustvovao i Mirko Kojić Koja. Prema rečima okrivljenog saradnika, ovaj zločin se dogodio 2016.

- Debeli se prestravio - ispričao je navodno Miljković Laliću, aludirajući na Kojića koji je bio u šoku zbog načina na koji je ubijen Ranković. 

Sličnu sudbinu, međutim, doživeo je i sam Kojić, koga je kum Miljković, prema tvrdnjama Lalića , posle godinu i nešto dana, takođe brutalno ubio i to uz obrazloženje da "zna mnogo".

- Nestanak Rankovića i spaljivanje tela na placu, koji je obezbedio Lalić dešavaju se nekako u isto vreme - navodi naš sagovornik blizak istrazi. - Ista je i godina. Pokušavamo da dođemo do novih informacija kako bismo utvrdili da li je reč i o istoj žrtvi.

Istraga nije makla od početka

Ranković je nestao u Pljevaljskoj ulici u Beogradu, a istraga nije ni makla dalje od početka. Poslednji put je viđen tog 12. aprila 2016. godine, oko 15 sati, u svom automobilu marke "mercedes", nedaleko od sedišta "Pink taksija" u Učiteljskom naselju.

Na dan nestanka, poslednji put se čuo sa svojom ćerkom, na čiji je trening iste večeri trebalo da dođe. Ipak, pošto se na treningu nije pojavio, a kako su mu svi mobilni telefoni bili ugašeni, prijavljen je nestanak. Policija je nekoliko meseci posle nestanka, jula iste godine, pronašla Rankovićev "mercedes" uredno parkiran u Borskoj ulici u naselju Miljakovac. Drugi vlasnik Gaćeša, inače Rankovićev šurak, ubijen je nepunih godinu dana ranije, u Kozaračkoj ulici u Beogradu. Njegovo ubistvo je do danas nerasvetljeno.

- Sumnjam da je i ovaj zločin izvršen po nalogu Marka Miljkovića - svedočio je Lalić. - Po svemu što sada znam, mislim da su ubili obojicu vlasnika "Pink taksija".

Foto: Informer

 
Kojić optužen sa Belivukom i Miljkovićem za ubistvo na šinama 

Mirko Kojić je sa Markom Miljkovićem i Veljkom Belivukom bio optužen za ubistvo Vlastimira Miloševića januara

2017. godine u Beogradu, koje je u javnosti poznato kao "ubistvo na šinama". Sudilo mu se u odsustvu, jer je bio u bekstvu. Posle oslobađajuće presude se vratio u Srbiju, ali je onda 7. februara 2020. godine nestao. O njegovom kidnapovanju i ubistvu u kući strave u Ritopeku, pričao je okrivljeni-saradnik Srđan Lalić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija