• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/dnevnik

22.03.2023

11:58

SUD DONEO ODLUKU, SNAJPER OSTAJE U ZATVORU! Tereti se za otmicu i mučenje devojke, već godinu i po dana iza rešetaka!

printscreen

Vesti

SUD DONEO ODLUKU, SNAJPER OSTAJE U ZATVORU! Tereti se za otmicu i mučenje devojke, već godinu i po dana iza rešetaka!

Podeli vest

S. M. Snajperu, koji se tereti za otmicu, ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje, produžen je pritvor do 18. aprila.

Pritvor mu je određen nakon saslušanja, imajući u vidu da je reč o višestruko osuđivanom licu, kao i zbog okolnosti koje ukazuju da bi mogao da ponovi delo.

Tokom istrage, svoje iskaze su u tužilaštvu dali su svedoci, majka i rođena sestra U. J, potom policajci koji su te večeri bili na intervenciji, kao i drugarica oštećene.

Kao posebno osetljivi svedok, U. J. je dala izjavu iz skrinsobe i u vezi s dešavanjima pre 19. septembra jer je istraga proširena i na period pre tog nemilog događaja, zbog toga što je S.M, navodno, i ranije bio nasilan prema njoj.

S.M. je tada na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu izneo svoju odbranu.

Naredni pretres zakazan je za 4. april.

Foto: printscreen

 

Inače, za otmicu je predviđena kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Sumnja se da je S.M.19. septembra 2021. godine Novosađanku U.J, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi oteo, a zatim u stanu maltretirao i tukao.

Sumnja se da ju je i ranije zlostavljao.

U.J. ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku. Milutinović je bio i ranije hapšen zbog drugih krivičnih dela.

Njemu i njegovoj supruzi je počelo suđenje zbog pištolja koji je pronađen prilikom pretresa njihovog stana 5. septembra prošle godine.

Njih dvoje se u tom postupku terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija