• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ćuruvija

28.03.2023

18:24

OCU IZ PAKLA PRETI 15 GODINA ROBIJE! Urošu Pašajliću se stavlja na teret svirepost prema ćerki!

printscreen

Vesti

OCU IZ PAKLA PRETI 15 GODINA ROBIJE! Urošu Pašajliću se stavlja na teret svirepost prema ćerki!

Podeli vest

Urošu Pašajliću (37), koji je godinama držao svoju ćerku zatočenu u iznajmljenom stanu u Mirijevu preti kazna do 15 godina zatvora, kažu za Informer.rs beogradski advokati.

Pašajlić se tereti da je izvršio krivično delo nasilje u porodici iz člana 194 KZ i krivično delo protivpravno lišenje slobode iz čl. 132 KZ na štetu nevenčane supruge, kao i da je izvršio krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica iz čl. 193 KZ i kršenje porodičnih obaveza iz čl. 196 KZ u odnosu na dete.

Foto: Tanjug

Advokat DRagoljub Đorđević

Advokat Dragoljub Đorđević, nekadašnji predsednik Advokatske komore Srbije, navodi za Informer. rs da će sud sigurno uzeti u obzir svirepost koju je otac učinio prema svojoj ćerki.

-  Za nasilje prema maloletnom licu preti mu 10 godina robije, a za protivpravno lišenje slobode i svirepost do osam godina. Za nanošenje teških telesnih povreda nevenčanoj supruzi predviđena kazna je pet godina. U svakom slučaju, preti mu kazna između 8 i 15 godina - kaže  Đorđević.

I advokat Denis Bećirić je mišljenja da oca iz pakla očekuje veća kazna.

- Ako se dokaže da je izvršio sve o čemu se piše u medijima, realno bi mogao da dobije jedinstvenu zatvorsku kaznu od sedam ili osam godina, a teoretski i preko 12 do 13. Naravno još je rano pričati o tome, ima dosta okolnosti koje treba tek da se utvrđuju, ovo je samo okvir koji zakon i sudska praksa predviđaju - napominje advokat Bećirić.

Foto: Privatni album

Advokat Mila Č. Janković

Advokat Mila Janković nam je citirala kazne za svako krivično delo koje se stavlja ocu monstrumu na teret.

- Za član 194. nasilje u porodici predviđena je kazna od tri meseca do tri godine za osnovni oblik, a za teže delo maksimalna kazna ide od pet, 10 i 15 godina zatvora. Prema članu 132. za protivpravno lišenje slobode, osnovni oblik je do tri godine kazne zatvora, a ako je lišenje trajalo duže od 30 dana i na svirep način onda je kazna od jedne do osam godina.

Što se tiče zapuštanja i zlostavljanja maloletnog deteta, po članu 193., za osnovni oblik preti mu kazna do tri godine, a za teži od tri meseca do pet godina. Za kršenje porodičnih obaveza iz člana 196. idu kazne od tri meseca do tri godine, a ako je nastupilo teško narušavanje zdravlja člana porodice, onda je zaprećena kazna od jedne do pet godina - objasnila je za Informer.rs advokat Mila Janković.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Tužilac

pre 1 godinu

Ako je suditi po ovim advokatima monstrum će se izvući sa "jedinstvenom" kaznom od 5 dodina što znači da će na slobodu izaći već za oko 3 godine !!! Ljudi da li ste vi normalni? U bilo kojoj zemlji sveta on bi za ovo dobio najmanje 20 godina robije a realno on zaslužuje metak u čelo, što bi mu se i desilo u mnogo zemalja ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija