• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.04.2023

10:08

UBIO BIVŠU DEVOJKU I NJENU DRUGARICU KOD ĆUPRIJE! Godišnjica dvostrukog ubistva uoči Uskrsa  OSUĐEN NA 40 GODINA

printscreen

Vesti

UBIO BIVŠU DEVOJKU I NJENU DRUGARICU KOD ĆUPRIJE! Godišnjica dvostrukog ubistva uoči Uskrsa OSUĐEN NA 40 GODINA

Podeli vest

Toplica Marković (55) iz sela Krušar kod Ćuprije ubio je svoju bivšu devojku Ivanu Stojković (25) i njenu najbolju drugaricu Biljanu Obradović (18). dvostruko ubistvo dogodilo se pre tačno 13 godina, a Marković je osuđen na 40 godina robije!

Kako smo ranije izveštavali tokom suđenja Marković je na sudu priznao da je ubio bivšu devojku i njenu drugaricu pravdajući se rečima da je  "bio razočaran što ga je Ivana ostavila", a da je "Biljana kriva za sve".

Podsetimo, tela dve nerazdvojne drugarice Ivane i Biljane nađena su u šumi na Uskrs 4. aprila 2010. godine, kod šljunkare u mestu Ada. Ubrzo posle toga i sam Toplica Marković se na svom Fejsbuk profilu oprostio od svoje bivše devojke.

Foto: printscreen facebook

Tekst potpisa

- Ko god je proveo i minut s Ivanom u društvu zna koliki je ovo gubitak. Živećeš večno u našim srcima. Nadam se da si sada na nekom lepšem i sigurnijem mestu - napisao je na dan Uskrsa Marković, koji je dan kasnije uhapšen. 

Kako je utvrđeno stravičan Zločin dogodio se oko četiri sata ujutro u automobilu "honda" njegove bivše devojke.

- Marković je sa svojom bivšom i njenom drugaricom došao do Ade. Automobil je vozila njegova bivša devojka Ivana. Naok rasprave sa njom on je izvadio pištolj marke CZ M70 i pucao joj dva puta u glavu. Obradovićeva je pokušala da pobegne iz automobila, ali je Marković pogodio u desnu butinu, a nakon što je ona posrnula i pala na udaljenosti od oko 2,5 metara od automobila, on joj je prišao i ispalo hitac u slepoočnicu - objasnio tadašnji direktor policije Milorad Veljović na dan Markovićevog hapšenja.

Foto: printscreen facebook

Odrasle zajedno, tako nas i napustile 

Posle hapšenje koje se dogodilo 5. aprila 2010.godine. Markoviće je proveo mesec dana na neuropsihijatrijskoj opservaciji u Specijalnoj zatvorskoj bolnici u Beogradu gde su lekari utvrdili da je uračunljiv i da je bio potpuno svestan svojih postupaka prilikom izvršenja dvostrukog ubistva.

Planirao zločin

Prema rečima meštana Toplica je do detalja isplanirao zločin.

- Ivana i Toplica su bili u vezi od njene 15 godine. Živeo je za dan kada će je oženiti. Međutim, postao je jako ljubomoran kada je krenula na Stomatološki fakultet, a on ostao u selu. Priča se da joj je i prsten kupio ali da ga je ona odbila - pričali su ranije meštani.  

Na podizanje optužnice čekalo se i zbog izveštaja Ginekološko akušerske klinike (GAK) iz Beograda, jer je Marković u istrazi izjavio da je Stojkovićeva, sa kojom se jedno vreme zabavljao, sa njim ostala trudna, ali je u februaru u toj klinici izvršila prekid trudnoće, objavila je tada "RTV"

Sa klinike je stiglo obaveštnje da se Stojkovićevoj u toj ustanovi nije radila nikada ni jedna intervencija niti je ona ikada bila u GAK.

 

Foto: printscreen facebook

Toplica Marković

Utvrđeno je i da je Marković je ubistva izvršio pištoljem svoga oca koji je uzeo bez njegovog znanja.

Ivana je bila apsolvent Stomatološkog fakulteta u Beogradu, a njena prijateljica Biljana maturant Gimnazije u Ćupriji. Bile su dobre prijateljice, a kuće su im jedna uz drugu. Sahranjene su istog dana u isto vreme na mesnom groblju u Krušaru.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija