• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Blic.rs

23.04.2023

22:54

PLANIRALA JE DVA KORAKA UNAPRED! Kako je devojčica iz Ćuprije devet dana provela u bekstvu!

Facebook

Vesti

PLANIRALA JE DVA KORAKA UNAPRED! Kako je devojčica iz Ćuprije devet dana provela u bekstvu!

Podeli vest

Nestanak devojčice E. J. (14) iz Ćuprije uznemirio je čitavu javnost, a ona je srećom nepovređena pronađena u jednom stanu u Beogradu nakon 9 dana potrage.

Kako saznaje "Blic", devojčica je iz Ćuprije otišla vozom i stalno menjala lokacije pri dolasku u Beograd. Oni što je dodatno otežalo potragu je to što nije ponela mobilni telefon, a kako se navodi, to je uradila upravo iz razloga da kako joj nadležni organi ne bi lako ušli u trag.

Devojčica je nestala u noći između srede i četvrtka, pre više od 10 dana. Prema rečima majke, ona se iskrala iz kuće, a roditelji su ujutru videli da deteta nema. Porodica je danima objavljivala potresne apele, a u jednom momentu se činilo kao da nema nade. Srećom, policija je pronašla devojčicu, bez povreda.

Foto: Facebook

Nije izlazila iz zgrade u Beogradu osam dana, snimile je kamere

- Ona je jedna veoma inteligentna devojčica, reklo bi se natprosečno. Iz Ćuprije je otišla vozom. Nije ponela telefon, jer je znala da bi ga policija pratila. Planirala je dva koraka unapred, ona je čak i menjala lokacije na kojima se skrivala, kako bi joj se teže ušlo u kraj. Dete je zaista snalažljivo, ali i pravi buntovnik - priča dobro obavešteni izvor iz istrage za "Blic".

Naime, jasno je da je devojčica ovaj beg planirala. Ona je vozom otišla iz svog grada, a sve to je uradila bez mobilnog telefona. Nejasno je kako se čula sa ljudima sa kojima je bila u kontaktu tokom nestanka.

Nju je policija pronašla u stanu Z. K. (20). Ni njegova uloga za sada nije najjasnija.

- Nije sigurno da je u pitanju njen dečko, možda je i drug. Ono što je sigurno jeste da nije bilo nikakvog neprimerenog kontakta među njima - poručuje izvor.

U sukobu sa roditeljima

Kako nezvanično saznajemo, psiholog je obavio razgovor sa devojčicom.

E. J. je i ranije pre ovoga jednom otišla od kuće. Pozadina toga je njen navodni sukob sa roditeljima.

- Postoje određeni porodični problemi, sada je za to nadležan dalje Centar za socijalni rad - rekao je izvor "Blica".

S obzirom na to da dete ima samo 14 godina, nije poznato kako se sama snašla da dođe u drugi grad, kao i da se dogovori sa svojim prijateljima gde će da bude. Ona je uz sve to i menjala svoje lokacije, a svim tim potezima je otežavala policiji da je pronađu u najbržem mogućem roku.

- Ona se iskrala iz kuće, ujutru sam videla da je nema. Deteta mi nema nedelju dana, šta da mislim, šta jedna majka može da misli - rekla je Nataša ranije.

Kako je rekla, policija je ispitala sve koji bi mogli da imaju bilo kakve informacije, među kojima su i njeni drugari iz odeljenja.

Devojčica te noći nije ponela telefon sa sobom, što je bila otežavajuća okolnost za nadležne organe i potragu za E.J. (14)

Detalj koji je produbio misteriju devojčicinog nestanka je to da je policija pregledom nadzornih kamera uočila devojčicu u jednoj ulici.

- Komšijska kamera je zabeležila, vidi se trag kako je ušla u ulicu, ali se ne vidi da je izašla iz nje, to je veoma čudno. Prošlo je već 8 noći, ona nikada ranije nije izlazila iz kuće - ispričao je ranije za "Blic" otac deteta.

Bitno je da je živa i zdrava

Na kraju, sve se završilo srećnim epilogom, a kako kažu roditelji, najvažnije je da je devojčica dobro.

Oni nisu želeli da komentarišu gde je ona bila, rekli su da još uvek nemaju informacije, kao i da policija istražuje slučaj.

- Najvažnije je da je ona živa i zdrava, da je nepovređena. Policija istražuje slučaj, sada ne možemo da kažemo ništa više. Presrećni smo, samo da nam se naše dete vratilo. Ne znamo još ništa šta se desilo, to je na policiji da utvrdi - rekla je Nataša, majka devojčice.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)
Fudbal

Piksi u Loznici! Selektor stigao na finale Kupa! (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras na stadionu "Lagator" u Loznici igraju finale Kupa Srbije, a meč je privukao veliku pažnju srpske fudbalske javnosti. Kako javlja naš izveštač iz Loznice, na novootvoreni stadion stigao je i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

21.05.2024

19:54

Planeta

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!
Sami su to tražili

Tempirana bomba u srcu Evrope, sat otkucava! Brojke su neumoljive i sve su alarmantnije - može li stari kontinet preživeti?!

Demokratija je u Evropi zamišljena kao osnovna vrednost koju podržava šira javnost širom kontinenta. Istovremeno, a talas ekstremne desnice, čiji se vrhunac očekuje tokom evropskih izbora u junu, smatra se samo prolaznom političkom pojavom. I dalje se veruje da će evropska demokratija opstati - iako zvuči utešno, to nije sasvim tačno, piše Politiko .

21.05.2024

19:30

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija