• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.05.2023

09:55

NA KOSOVU I METOHIJI ZASTAVE NA POLA KOPLJA! Nastava počela minutom ćutanja, mladi pale sveće za ubijene...

informer.rs

Vesti

NA KOSOVU I METOHIJI ZASTAVE NA POLA KOPLJA! Nastava počela minutom ćutanja, mladi pale sveće za ubijene...

Podeli vest

Zastave na svim institucijama Republike Srbije u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji od jutros su na pola koplja povodom Dana žalosti koji je proglašen zbog tragedije u školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

​U Zvečanu jutros, ispred srednje škole, veliki broj mladih, učenika, dolazi da zapali sveće i odaju počast svim stradalima koji su život izgubili u skoli "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

Nastava u svim srpskim školama na Kosovu i Metohiji počela je minutom ćutanja.

Foto: informer.rs

Na Kosovu i Metohiji tuguju za ubijenim učenima

Kosta K. (13), učenik sedmog razreda OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru u Beogradu, u sredu ujutro napravio je nezapamćen masakr u toj školi pobivši osmoro dece i pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, a ranio šest učenika i nastavnicu istorije.

Kako je utvrđeno tokom uviđaja, Kosta K. je u sredu u 8.40 ušao u školu i bez reči ubio pripadnika obezbeđenja Dragana Vlahovića i još tri devojčice koje su se zatekle kod ulaza - Anu B. (12), Bojanu A. (12) i Sofiju N. (14).

Zatim je u hodniku zamenio okvir s municijom u pištolju i ušao u učionicu u prizemlju, gde je Kostino odeljenje 7/2 imalo čas istorije. Tamo je najpre ranio u ruku i stomak nastavnicu Tatjanu Stevanović, pa se okrenuo i zapucao ka deci.

Likvidirao je Andrijanu D. (14), Katarinu M. (13), Maru A. (14), Emu K. (14) i Andriju Č. (14) i ranio još šestoro školskih drugara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milica

pre 11 meseci

Nas narod na KiM je jos jednom u ovoj tako teskoj situaciji pokazao jedinstvo i podrsku! Najvaznije je da u ovakvim situacijama ostanemo svi zajedno i ujedinjeni,samo tako mozemo izadji iz ovoga sto nas je zadesilo!

Una

pre 11 meseci

Tuga koja se recima ne moze opisati! Slike od kojih zataje dah!

Mina

pre 11 meseci

Tuga je zahvatila, celu Srniju, neizmeran bol za ubijenom decom.

Predrag

pre 11 meseci

Naš Kosmet, oni osećaju tugu svog naroda, hvala braći i pokoj dušama nastradalim!

Ras

pre 11 meseci

Tuga i cemer. Toliki zivoti nestali zato sto je neko zaobilazio protokole u skolama.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija