• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

19.05.2023

17:33

LOKALIZOVAN POŽAR U BORSKOJ JAMI, EVO ŠTA SE DESILO! Iz vatrene stihije spaseno 20 rudara, neki su priključeni na kiseonik

Igor Mitrović

Vesti

LOKALIZOVAN POŽAR U BORSKOJ JAMI, EVO ŠTA SE DESILO! Iz vatrene stihije spaseno 20 rudara, neki su priključeni na kiseonik

Podeli vest

Požar koji je jutros izbio u rudniku Jama, tačnije u pogonu Novo okno u Boru uspešno je lokalizovan.

Na sreću nastradalih rudara nema osim destak koji su odmah transportovani na grudno odeljenje Opšte bolnice u Boru jer su se nagutali dima neki od njih su priključeni na kiseonik, saznajemo od bliskog izvora.

- Svi rudari trenutno su dobro i stabilni su . Ovde kod nas je totalni haos na odeljeju trijaže , dajemo sve od sebe da ih adekvatno zbrinemo i obradimo, kratko je za Informer prokomentarisala direktorka Opšte bolnice u Boru, Ana Golubović Spasojević.

Prema saopštenju MUP-a Sektora za vanredne situacije, brzom i efikasnom akcijom spaseno je 20 rudara iz požara koji je izbio u proizvodnom pogonu rudnika ,,Jama,, Kmpanije Zi Đin u Boru, koji su se nalazili ispod površine zemlje.

Pripadnici Vatrigasne jedninice u Boru u dve ekipe i sedam vatrogasnih vozila odmah su došli na lice mesta i požar je uspešno lokalizovan, na sreću bez žrtava. Oni se još uvek nalaze na terenu kao i ekipa Hitne medicinske pomoći koja još uvek odvozi evakuisane rudare u Opštu bolnicu Bor.

Prema još uvek nezvaničnim informacijama do požara je došlo paljenjem gume na rudarskom situ(dobilici). Ipak tačan uzrok, ove nesreće, biće poznat tek posle detaljne istrage.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija