• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E. I.

12.06.2023

06:45

BLAŽIĆEV ROĐAK CVILEO KADA JE VIDEO POLICAJCE! Bombe i puške nađene kod njega u kokošinjcu!

MUP Srbije, Informer

Vesti

BLAŽIĆEV ROĐAK CVILEO KADA JE VIDEO POLICAJCE! Bombe i puške nađene kod njega u kokošinjcu!

Podeli vest

Policija je uhapsila mladića B. G. (19) iz Vinjišta, brata od ujaka Uroša Blažića, koji je 4. maja ubio osmoro mladih ljudi u selima Malo Orašje i Dubona kod Mladenovca.

Istražuje se da li B. G. ima veze sa oružjem kojim je Blažić počinio masakr i da li su njegove puške i bombe nađene u kokošinjcu u Vinjištu, gde se Uroš krio uoči hapšenja.

U saopštenju smederevskog Višeg tužilaštva precizira se da je Urošev rođak uhapšen u petak.

- B. G. je uhapšen nakon zajedničkog rada Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Uprave kriminalističke policije, a na osnovu novih činjenica utvrđenih u istrazi koja je u toku protiv Uroša Blažića, njegovog oca Radiše i ujaka G. G. Osumnjičeni B. G. je uhapšen kako bi se utvrdile sve okolnosti u vezi sa poreklom oružja i municije koji su pronađeni prilikom pretresa objekata u Vinjištu, koje su koristili osumnjičeni - kažu u tužilaštvu.

Foto: Privatna arhiva

Radiša Blažić, otac masovnog ubice iz Mladenovca

Uroš Blažić je, kako je utvrđeno istragom, 4. maja oko 22.30 započeo krvavi pir u malom Orašju, ubivši petoro meštana, od kojih je najmlađa žrtva imala samo 15 godina. Zatim je nastavio ka selu Dubona, gde je ubio policajca van dužnosti, njegovu sestru i njihovog druga.

Monstrum je zatim automobilom "mercedes" krenuo da beži, ali je nedaleko od Dubone ostao zaglavljen u blatu, pa je u susednom selu ispred jedne kuće ukrao "reno". Njime se odvezao do naplatne rampe u Malom Požarevcu, gde je uleteo u jedan taksi, gde se na zadnjem sedištu zatekla devojka J. A. (19). Blažić je zapretio taksisti da ga vozi okolnim seoskim putevima, kako bi izbegao policijske blokade, pa su dva sata kasnije, kod Uba, ostavili devojku, a njih dvojica su nastavili ka Vinjištu. Već je svanulo kad su stigli u to selo, gde je Uroš izašao iz vozila, a taksista je odmah pozvao policiju.

Foto: MUP Srbije

Kao da su se spremali za rat

Policijski specijalci su zatim oko sedam sati ujutro opkolili kuću Uroševog ujaka, pošto su saznali da se on tamo krije. Blažić se najpre krio u jednoj sobi, planirajući da zapuca na policiju, ali pošto je odmah shvatio da će i sam biti ubijen u razmeni vatre, prešao je u kokošinjac. Čim je video specijalce kako mu se približavaju, stao je pred njih, podigao ruke i molio ih da ga ne biju.

Uhapšeni otac i ujak

Pet dana kasnije, 10. maja, uhapšen je Urošev otac Radiša Blažić, potpukovnik u Vojsci Srbije, jer je u njegovoj kući u Duboni nađeno nekoliko stotina metaka različitog kalibra, punjene za municiju, jedan pištolj i jedan revolver, kao i 850 grama baruta, nekoliko optičkih nišana i drugih različitih delova za oružje.
Odmah posle Radiše, uhapšen je i Urošev ujak G. G., na čijem imanju u Vinjištu je nađen arsenal različitog oružja. Pošto je na tom oružju u međuvremenu nađen i DNK Uroševog brata od ujaka, u petak se i on našao iza rešetaka.


Uroš i dalje na psihijatrijskom veštačenju

Uroš Blažić je nakon hapšenja poslat u pritvor, odakle je polovinom maja prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, gde je na psihijatrijskom veštačenju. Ukoliko se utvrdi da je bio uračunljiv prilikom zločina, preti mu suđenje i doživotna robija. U suprotnom, biće upućen na lečenje u neku psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa, što može trajati do kraja njegovog života.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija