• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.07.2023

07:30

Strašna tragedija u naselju Raška u Vranju! Dečaku greda pala na glavu i vrat i ubila ga

S. T. Printskrin

Vesti

Strašna tragedija u naselju Raška u Vranju! Dečaku greda pala na glavu i vrat i ubila ga

Podeli vest

Mali Sebastijan Š. (7) iz Surdulice nastradao je prekjuče u Vranju, kada mu je građevinska greda za krov pala na vrat i glavu i na mestu ga ubila!

Mali Sebastijan Š. (7) iz Surdulice nastradao je prekjuče u Vranju, kada mu je građevinska greda za krov pala na vrat i glavu i na mestu ga ubila!

Nesrećni mališan se u trenutku nesreće igrao s drugom decom u jednom dvorištu, pa se popeo na naslagane grede i skočio s njih, a jedna je skliznula s vrha gomile i pala pravo na dečaka.

Lelek i jauci

Kako smo nezvanično saznali, nesrećni dečak je nekoliko dana pre tragedije sa majkom, braćom i sestrom došao iz Surdulice u Vranje, u naselje Raška, kod dede po majci.

U ponedeljak se igrao sa decom iz tog kraja u komšijskom dvorištu, gde je bio spremljen građevinski materijal za izgradnju kuće.

Foto: S.T.

Mesto tragedije

- On se sa ostalom decom iz ulice penjao po gredama koje su bile spremljene za izgradnju krova. Sebastijan je u jednom trenutku skočio sa gomile greda, a one su se pokrenule i jedna od njih je pala pravo dečaku na vrat i glavu. Brzo je odveden u bolnicu, ali povrede su bile tako teške da mu nije bilo spasa - rekao je naš izvor.

Komšinica pred čijom se kućom dogodila tragedija kaže da je bila šokirana kada je videla stravičan prizor.

Foto: S.T.

Kuća ispred koje se dogodila nesreća

- Čula sam iz kuće da je nešto puklo, istrčala sam u dvorište i videla sam dečaka kako leži u lokvi krvi. Greda ga je udarila pravo u vrat i potiljak. Hitna pomoć je brzo stigla, dete je kratko vreme davalo znake života, ali na kraju se završilo tragično - priča šokirana žena, i dodaje:

- Govorili smo deci da se ne igraju oko građevinskog materijala, ali nisu slušala... Tri dana pre nesreće smo dovezli te grede, da dignemo krov i eto šta se desilo...

Tužilaštvo pokrenulo istragu nesreće

Dežurnom javnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Vranju prijavljeno je da je u tom gradu, u Ulici Petra Lekovića, prilikom dečje igre, mali Sebastijan Š. izgubio život, zbog čega je pokrenuta istraga.
- Prema podacima prikupljenim od policije iz Vranja, reč je o nesrećnom slučaju - napominju u tužilaštvu.

U kući Sebastijanovog dede juče su odjekivali jauci i lelek. Mlađa sestra stradalog mališana nije prestajala da plače, od tuge i šoka se bacala na pod i kroz suze dozivala brata.

Izbezumljena od tuge

Sebastijanova majka bila je izbezumljena od tuge i jedva je izgovorila nekoliko reči.

Foto: S.T.

 

- Muž je otišao da bere maline za nadnicu, a ja sam sa decom došla kod mojih roditelja u Vranje. Zadesila nas je strašna nesreća, ne zna šta ću... Ne mogu decu da smirim, plaču, traže Sebastijana. Kako ćemo bez njega - zapomagala je majka.

Dežurni lekar u Zdravstvenom centru Vranje je po nalogu tužioca uputio telo stradalog dečaka na obdukciju


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija