• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.07.2023

19:09

Poznato stanje devojčice kojoj je pas rasporio stomak

Public

Vesti

Poznato stanje devojčice kojoj je pas rasporio stomak

Podeli vest

Devojčicu od četiri godine u subotu uveče u Sremčici izujedao je pas i rasporio joj stomak. Dete je otac prevezao u bolnicu u Tiršovoj u Beogradu, gde je operisana više časova i sada je u stabilnom stanju.

Kako saznajemo dete je sa majkom bilo kod babe i dede i onda sa dedom ušlo u dvorište ujaka, koji je na moru sa porodicom, kako bi nahranili psa. Međutim, pas belgijski ovčar malinoa, je odmah napao devojčicu i zubima je zgrabio za stomak. Vukao je po dvorištu, dok je dete vrištalo. Deda, koji je malo slabije pokretan, pokušao da je spasi i nekako uspeo da je otrgne iz čeljusti psa i odnese do svoje kuće, gde je brzo stigao devojčicin otac i povezao je u bolnicu.

Kako je izjavio doktor Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći napad, koji se dogodio oko 19 časova, je bio vrlo brutalan.

- Pas je zubima maltene detetu rasporio trbušni zid i deo dvanaestopalačnog creva mu je bio izvučen van tela. Otac je odmah stavio u kola dete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi, da sve što ima skine sa sebe, gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje. Pedijatar Hitne je morala i da vikne na majku kako se žena ne bi onesvestila od šoka, jer joj dete ima stravičnu ranu - ispričao je lekar.

Stijačić je objasnio da je alarmirana dečja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala i da nije bilo razloga da ih sanitet presretne, jer bi se gubilo vreme. Dete je u Tiršovoj odmah ušlo u proceduru u operacionu salu.

Doktor Stijačić je apelovao da se vodi računa, jer se napadi pasa dešavaju, ali retko baš ovako brutalno.

Kako su nam rekle komšije u Sremčici devojčicin ujak, koji je vlasnik belgijskog ovčara, poznat je u tom naselju kao uspešan preduzetnik, koji je vlasnik nekoliko prodavnica. Svi u porodici devojčice se jako loše osećaju zbog ove nesreće što se desila i u potpunom su šoku. Nadaju se da će dete biti dobro i oporaviti se. Deda i baba krive sebe što su dozvolili da dete ide da hrani psa, ali nisu očekivali da će ta životinja tako besno reagovati.

- Čula se jaka vriska deteta. Po dvorištu je bilo krvi, ali su to oprali. Baba je kukala na sav glas, ne može sebi da dođe. Nije im jasno šta je to toliko razjarilo psa da napadne malo dete - priča nam jedan meštanin.

Posle napada policija je zvala "Veterinu Beograd", čija ekipa je došla u Sremčicu i iz dvorišta odvela psa u karantin. O ovom slučaju Drugo tužilaštvo u Beogradu je pokrenulo istragu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija