• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti.me

10.07.2023

13:40

Kavčani uz jagnje i pesme slavili ubistvo "škaljaraca" na Krfu!

printscreen

Vesti

Kavčani uz jagnje i pesme slavili ubistvo "škaljaraca" na Krfu!

Podeli vest

U novom "skaj" prepisci koja je prosurela u javnost otkriveno je kako šef kavačkog klana Radoje Zvicer policajcu Petru Lazoviću porukama objašnjava da mora likvidirati vođu suparničke ekipe Jovana Vukotića, a tadašnji bezbednjak pohvalio mu se i time da je njegov otac, Zoran Lazović, izvesnom “Napoleonu” rekao da taj škaljarac nije ugrožen.

Ovaj razgovor vođen je 30. jula 2020. godine, dva dana nakon što je Vukotić izašao iz pritvora, pišu podgoričke Vijesti koja su obelodanile ovu prepisku.

Dok mu Lazović prenosi planove koje, kako tvrdi, tužilaštvo ima sa pojedincima iz škaljarskog klana, uhapšenim zbog likvidacije Podgoričanina Saše Klikovca, Zvicer pita: “Đe je šklempo?”, kako u komunikaciji i nazivaju Vukotića.

Lazović, u to vreme pripadnik Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, kojim je rukovodio njegov otac, šalje fotografiju zgrade u kojoj Vukotić boravi i hvali se šefu kavčana i kolegi Miloviću.

Foto: D. Ćuruvija

 

- Z (prim. aut. Zoran Lazović) jutros na**šio Napoleona. Pitao ga Napoleon je li šklemponja ugrožen i Z po***di... Kaže mu Z - pitaste li mene jesam li ugrožen, nego me za tu ženturaču pitate? Ja da znam, nije - prenosi mlađi Lazović što je, navodno, odgovorio njegov otac.

- Moramo ga dohvatiti - poručuje Zvicer.

Istovremeno, i policajac Ljubo Milović uključuje se u prepisku - prenosi atmosferu sa slavlja na Grahovu, organizovanog povodom ubistva njihovog neprijatelja Alana Kožara, i to na dan kada je porodica ubijenog šakaljarca, na granici sa Albanijom, preuzela kovčeg sa njegovim telom.

Ubistvo Kožara proslavljeno je uz jagnje na ražnju, harmoniku, arsenal oružja na stolu, nacionalističke pesme... Više stotina poruka razmenili su tog dana policajci Lazović i Milović sa šefom kavačkog kriminalnog klana, komentarišući smrt tog Baranina, osoba koje su dale čitulju, predstojeću sahranu, policijske planove za obezbeđenje pogreba Kožara...

Foto: printscreen Libertas press

Policajac Ljubo Milović je odavao tajne kavčanima

Fešta u restoranu Milovića održana je sedam dana nakon što su 23. jula 2020. godine na Krfu ubijeni Kožar i njegov prijatelj Damir Hadžić.

Lazović, koji tog dana u grupnom čatu uz primitivne i poruke pune govora mrženje sa “braćom” slavi ubistvo Kožara, samo dve sedmice ranije od optuženog narkobosa Darka Šarića tražio je da ga spoji sa Zvicerom - “da mu bude tu za sve što treba”.

Pošto je obavestio Zvicera i Lazovića da se jagnje vrti, Milović počinje sa pesmama, koje snima i šalje u grupu.

Šef kavčana, komentarišući jagnje na ražnju, konstatuje: “Kako neće, kad svaki dan čapre (kožu) skidate”, na što Lazović objašnjava da to Milović traži.

“To nas Oficir ćera da skidamo”, piše tajni agent, a onda kavčanima šalje fotografije dvojice Bosanaca “škaljarcima naslonjenih”, koje traži sa kolegama kroz Budvu.

Foto: printscreen Libertas press

Milović je svoju fotografiju poslao Zviceru

Uz patriotske pesme koje šalje u grupu, čuje se glas Ljuba Milovića:

- Da se legitimišemo - Ljubo Milović je, za moju braću. Pa neka nas hapse. Neka rade šta hoće. Neka otvaraju telefone - naglašava taj policajac, koji nešto kasnije dobija odgovor od Lazovića.

- Hapsiće ku*ac, a mi otvaramo samo. Oni ne mogu. Bog nam pomogao, niko nam ništa ne mogao! Da zna bula kakva je slanina, ne bi ona ljubila Turčina - piše tada aktivni policajac.

- Deri bre Turke - uzvikuje Milović, a Zvicer mu poručuje: “Tu je Oficir sa oštrom sabljom uz Grahovac, aj’ naprijed ko je Crnogorac...”.

Milović tada za vođu organizovane kriminalne grupe kavački klan naručuje pesmu - “Ko to sinoć kroz Cetinje prođe”.

- Od Gorčila brate i od Boba Jabučanina. Živio brate moj. I ti i Junior - govori taj policajac.

Prosleđuje im fotografiju gostiju sa proslave, a nakon glasovnih poruka šalje i tekstualnu:

- Ako nas turad i izrodi dobiju, bolje da nas nema.

- Je*aćemo majku svima, naročito škaljarima.

Foto: printscreen

Milović sa Zvicerom, Veljkom Belivukom i Marko Miljkovićem

Tada kolegama iz klana šalje fotografiju na kojoj se vidi na desetine komada oružja postavljenog na stolu.

- Nema brat bez to i 50 kalaša. Njih vadio nisam na sto - objašnjava Milović.

Njegov kolega Lazović dodaje da ima “i onih za dugo pucanje”.

- Je*aćemo majku svima, naročito škaljarima - poručuje Lazović, dodajući da pripadnike tog klana čeka “duboka jama”.

Kada im se, ponovo tog dana, Zvicer javio porukom kojom ih pozdravlja, Lazović mu objašnjava kako ga je zavolio.

- Poz i za tebe brate, ne može sve jedna majka rodit’. Tebe kroz dva brata sam zavolio, a Ljubo mi brat. Jes’ nekad malo brz kao ja, ali ga volim, šta ću - obraća se policajac šefu kavačkog klana...

Milović, uz muzičke želje za dio ekipe koji slavi onlajn, nabraja i od koga su pesme koje im snima:

- Idemo braćo, Sutjesku pevamo. Morate je naučiti. Samo za braću, za prave Crnogorce, ide Gorčilo Banićević, Brano Lasica i ja, ekselencija... Ajmo Komita, ajmo Juniore...ajmo Brano - čuje se na snimcima, a onda uz muziku povikuje - “deri bre ove Turke, deri”...

Zvicer: Zamalo da poginem 
Taj policajac im šalje i audio zapis šenlučenja, a Lazović mu poručuje - “deri brat i čuvaj se”.

Posle više crnogorskih pesama koje šalje ekipi, Zvicer odgovara Miloviću: “Sve ti cvetalo”.

Uz zvuke himne Milović odgovara: - Voli vas brat. I jednog i drugog, ako poginemo od Turaka ne bilo nas - a onda slavlje nastavlja tradicionalnom pjesmom - “Oj junaštva svijetla zoro”, tokom koje Obiliće naziva “lažnim” i poručuje: “Je*em li im majku”.

- Samo za brata Rala i Juniora brata. Ajmo, od Gorčila i od Boba. Deremo, deremo bre ove folirante - šalje on glasovnu...

Foto: Informer

Zvicer je preživeo pokušaj ubistva u Ukrajini

 

Zvicer konstatuje: “Zamalo da poginem od Alana Taipovog”. (otac ubijenog Alana Kožara)

Pre nego mu je kolega iz klana i iz policije odgovorio, čuje se da Milović pita muzičare: “Možemo li sad da malo koljemo Turke?”.

- Imamo li nešto koljemo Turke iz Lješanske nahije, Bara, Ulcinja, Rožaja, Bijeloga Polja i tako dalje... Nećemo, samo ove ekstremne. Ja volim, ali ove ekstremne... Deremo malo Turke, ajmo - govori Milović nakon čega sa muzičarima pjeva u glas - “Od Glave Zete do grada Spuža”...

"Opevasmo ovu smradu"

- Deri bre, deri ove bre, deri Kožara... Je*i majku bre... Ajmo Born, ajmo Juniore, ajmo bre, Milovići, Lazovići, Zviceri, deri bre po Crnoj Gori. Udrimo bre. Ajmo Jabuko, ajmo Banićeviću- uzvikuje on dok mu pjevaju tu pjesmu...

Tokom prepiske, Lazović ponovo vređa tada mrtvog Kožara:

“Opevasmo ovu smrdu, popišam se na njega”, poručuje on.

Oni su, takođe, čitali umrlice koje su date Kožaru i nekima pretili i govorili "da će mu se uskoro pridružiti".

Podsetimo, Milović i Zvicer su u bekstvu, a nekadašnji tajni agent Lazović uhapšen je 18. jula 2022. godine. Specijalno državno tužilaštvo tereti ga da je kao službenik Agencije za nacionalnu bezbednost, privremeno raspoređen u policijski SBPOKK, radio za mafiju, umesto protiv nje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija