• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.07.2023

23:39

Mafijaška sačekuša na Bežanijskoj kosi: Kralj noćnih klubova raznet u "audiju", detonacija mu otkinula pola glave!

Tanjug

Vesti

Mafijaška sačekuša na Bežanijskoj kosi: Kralj noćnih klubova raznet u "audiju", detonacija mu otkinula pola glave!

Podeli vest

Kontroverzni Dragan Jelinović Jelke (58), vlasnik beogradskog kluba "Hill" (bivši "Kabare rouz"), ubijen je na današnji dan pre osam godina na Bežanijskoj kosi u Beogradu u stravičnoj eksploziji bombe podmetnute pod njegov "audi A8"!

Kralj noćnih klubova, kako su ga zvali, imao je iza sebe "bogat" dosije u policiji. Kao motiv zločina pominjala se osveta za ubistvo Velibora Dunjića, vođe Zvezdine navijačke grupe "Hijene", jer je Jelinović mesec dana pre toga svedočio u istrazi.

To, međutim, nikada nije dokazano, a počinioci likvidacije do danas nisu otkriveni. Spekulisalo se da se zamerio nekom u poslu sa drogom, da je imao svesku sa imenima tridesetak dužnika koji su mu dugovali od 1.000 do čak 40.000 evra...

Poznati ugostitelj je raznet u ulici Milana Vujaklije, kod broja 17. Ispod "audija" je postavljen plastični eksploziv "semteks", izuzetno razorne moći, koji mu je bukvalno otkinuo pola glave! Delovi automobila leteli su i do deset metara unaokolo i prava je sreća da nije bilo još povređenih.

Retko profesionalna likvidacija

Pre eksplozije navodno se prepirao ispred zgrade, gde je stanovao, sa trojicom muškaraca koji su u jednom trenutku odjurili u crnom automobilu. Posle dva minuta, Jelke je ušao u svoj "audi", startovao motor i onda je usledila stravična detonacija. 

- Eksploziv je postavljen tačno ispod njegovih nogu. Eksplozija je bila kontrolisana, retko profesionalna, a detonacija mu je pokidala sve unutrašnje organe - ispričao je jedan od inspektora.

Jelinović je, inače, godinama bio vlasnik "Kabarea rouz" na Senjaku i, prema nezvaničnim informacijama, suvlasnik u više poznatih ugostiteljskih lokala u Beogradu. Navodno, ranije je imao udeo u vlasništvu na poznatom splavu "Hua Hua", u "Majdanu" i još nekoliko prestoničkih splavova.

Protiv njega su podnošene krivične prijave zbog raznih krivičnih dela, ali nikad nije "zaglavio" ozbiljniju robiju u Srbiji. U septembru 2010. godine osuđen je u nemačkom Kelnu na devet godina zatvora zbog ubistva profesionalnog boksera Ervina B. (31), koga je izrešetao još 9. maja 1992. u tamošnjem kafiću "Žurnal".

Jelke je naočigled pedesetak gostiju ispalio u Ervina šest hitaca iz pištolja, kalibra devet milimetara, od kojih ga je jedan pogodio u stomak, a drugi direktno u srce. Obojica su se, navodno, bavili podvođenjem devojaka, a Ervin mu je preoteo jednu prostitutku, izvesnu plavokosu Mađaricu!

Ovaj rođeni Zemunac je uhapšen u maju 2009. godine na Pavlovića ćupriji po Interpolovoj poternici, koju je za njim raspisala Nemačka. Iako vezan lisicama, on je tokom sprovođenja u Okružni zatvor u Bijeljini uspeo da se otme jednom od policajaca i pokuša da pobegne, ali je u tome sprečen.

Sahrani prisustvovalo pola estrade

Iz Sarajeva je naredne godine izručen nemačkim vlastima, posle neuspelog pokušaja da se spase dobijanjem lažnog bosanskog državljanstva. Nemački mediji su preneli da je on uspeo da se nagodi sa tamošnjim pravosudnim organima da će posle izdržane kraće kazne biti proteran iz Nemačke, ali je ubrzo pobegao i vratio se u Srbiju.  

Jelke je sahranjen na Novom bežanijskom groblju. Poslednjem ispraćaju prisustvovalo je nekoliko stotina ljudi, a među njima je bilo poznatih pevača i javnih ličnosti. U dugoj povorci našli su se Boban Rajović, Mina Kostić, Zorana Pavicć, Mira Škorić, Romana, Mirko Šijan, sin pevačice Goce Božinovske i ubijenog Zorana Šijana, i mnogi drugi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

(VIDEO) Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača
Planeta

Huti tvrde da su izveli napad na dva američka razarača

Portparol vojske Huta Jahja Sari Kasim rekao je sinoć u televizijskom obraćanju da su „u znak podrške palestinskom narodu i kao odgovor na američko-britansku agresiju, izveli vojne operacije protiv protivničkih ratnih brodova u Crvenom moru“.

01.05.2024

00:15

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15