• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

14.07.2023

14:33

Ministar Gašić posetio Makovu sedmicu kod Subotice! Policija za tri meseca dislocirala više od 6 hiljada migranata

MUP Srbije

Vesti

Ministar Gašić posetio Makovu sedmicu kod Subotice! Policija za tri meseca dislocirala više od 6 hiljada migranata

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić istakao je u razgovoru sa građanima mesne zajednice Makova sedmica u Subotici da je policija u poslednja tri meseca iz Makove šume dislocirala 6.278 migranata

- Od kraja februara do početka juna ove godine, samo na ovom području, postupano je prema 7.341 iregularnom migrantu, a podneto je 229 krivičnih i 746 prekršajnih prijava. Tokom ova tri meseca dislocirano je u prihvatne centre 6.287 iregularnih migranata. Obavljena je kontrola 44 objekta smeštaja i oduzeto 39 komada vatrenog oružja - kazao je ministar Gašić.

Inače kako je ministar naglasio u tom periodu policija je privremeno, do okončanja sudskog postupka, oduzela 41 putničko vozilo od osoba koje su se bavile ilegalnim prevozom migranata.

Građani koji su ministru izneli probleme sa kojima se susreću u svojoj mesnoj zajednici, zatražili su podršku i rešenje problema, ali su i pohvalili prisustvo policije. 

Foto: MUP Srbije

Ministar u razgovoru sa meštanima Makove sedmice

Ministar je ukazao da je na ovom području samo tokom tri meseca aktivno prisutno više od 1.400 pripadnika MUP, kao i da je na granici sa Mađarskom prisutno 75 pripadnika Fronteksa.  

- Bezbednost građana Srbije je na prvom mestu, i policija sprovodi stalne akcije i konstantno prisutna na terenu, ali je problem u tome što se migranti iz prihvatnih centara vraćaju na lokacije prema granici - kazao je Gašić i dodao: 

- Srbija ima human pristup prema migrantima, ali deo ovog problema su naši građani koji izdavanjem salaša, prevozom, snabdevanjem oružjem pomažu migrantima u nameri ilegalnog prelaska i ugrožavanja bezbednosti naših građana.

Foto: MUP Srbije

 

Istakao je da policija sprovodi stalne akcije, hapsi krijumčare, te da je nedavno uhapšena osoba koja im je prodavala oružje.

Gašić je ukazao da je broj iregularnih migranata značajno manji i da ih je na granici sa Mađarskom, u odnosu na prošlu godinu, manje za 44,8 odsto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija