• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.07.2023

22:09

Maju odao mobilni telefon, rešena misterija četvorostrukog ubistva u Jabukovcu?!

Informer

Vesti

Maju odao mobilni telefon, rešena misterija četvorostrukog ubistva u Jabukovcu?!

Podeli vest

U zaječarskom Višem sudu nastavljen je dokazni postupak u glavnom pretresu na ponovljenom suđenju Davoru Perniću (38) iz Jabukovca i Maji Bađikić (29) iz Dupljana za četvorostruko ubistvo kada su avgusta 2019. godine ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53).

Sudu je nalaz i mišljenje dostavio Dejan Nikolić, veštak za informacione tehnologije o baznim stanicama nakon čega su tužilaštvo i odbrana izneli i svoje završne reči.

Ksenija Branković, javni tužilac Višeg javnog tužilaštva iz Negotina je naglasila da je izvođenjem dokaza tužilaštvo utvrdilo da je Maja Bađikić koristila telefon sa dve kartice, da je u svoju odbranu navela da je 7. avgusta 2019. godine bila na slavi u Dupljanu kod svojih roditelja kao i da je istog dana na Majinom telefonu registrovana internet konekcija na baznoj stanici Jabukovac što znači da ona u to vreme nije mogla biti u Dupljanu ili Negotinu.

Odbrana Pernića traži kaznu od 31 godine

Odbrana Maje Bađikić je zatražila oslobađajuću presudu jer tužilaštvo nije dokazalo da je ona učestvovala u ubistvu i da nije bila u blizini izvršenja krivičnog dela kao i da nije znala da je Davor Pernić izvršio zločin.

Odbrana Davora Pernića je zatražila kaznu od 31 godine zatvora, jer je priznao izvršenje krivičnog dela teško ubistvo i svestan je da su posledice nepopravljive i strašne.

Apelacioni sud ukinuo presudu

Podsećamo, Apelacioni sud u Nišu ukinuo je prethodnu presudu Višeg suda u Zaječaru kojom je Maja Bađikić (29) iz sela Dupljane bila osuđena na 40 godina a Davor Pernić (38) iz Jabukovca na 36 godina zatvora u aprilu prošle godine “zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja” u odnosu na Bađikićevu, zbog čega je automatski ukinut i deo presude koji se odnosi i na Pernića, budući da su osuđeni kao saizvršioci.

Tada je naloženo ponovno suđenje ali pred potpuno izmenjenim sudskim većem. Izricanje presude za ponovljeno suđenje biće u petak 21. jula.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija