• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.07.2023

06:55

Kosta najavio zločin?! BIA ispituje osobe kojima je dečak ubica rekao šta će uraditi

Informer

Vesti

Kosta najavio zločin?! BIA ispituje osobe kojima je dečak ubica rekao šta će uraditi

Podeli vest

Naša služba bezbednosti došla do saznanja da je više osoba iz regiona znalo da Kosta K. sprema pokolj u osnovnoj školi. Preko video-igrica on je otkrio da planira masovno ubistvo. Pojedini su mu govorili da nema hrabrosti za zločin

Bezbednosno-informativna agencija (BIA) sa nekoliko policija iz regiona istražuje slučaj Koste K. (14), koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio deset osoba! Naime, postoji sumnja da je dečak ubica preko video-igrica komunicirao sa osobama kojima se poverio da planira stravičan zločin. Međutim, većina Kostinih sagovornika kojima je otkrio tajnu nije ga shvatila ozbiljno nego ga je čak provocirala govoreći mu da on nema hrabrosti za masovno ubistvo!

Do ovih saznanja BIA je, kako nezvanično saznajemo, došla nakon veštačenja Kostinog kompjutera.

Otkriveni preko IP adresa

- Osumnjičeni dečak ubica je često igrao veoma nasilne kompjuterske igrice. Jedna od njih je bila i "Valorant", zbog koje je, kako je i sam priznao, dobio ideju da ubije đake u svojoj školi na Vračaru. Svaka od tih igrica ima svoj "čet rum", odnosno deo gde igrači međusobno razmenjuju poruke. Stručnjaci iz BIA uspeli su da pronađu sve Kostine prepiske koje je vodio sa saigračima - navodi Informerov sagovornik i dodaje:

- Šok je usledio kada su istražitelji shvatili da je dečak ubica pojedinim sagovornicima u "čet rumu" otvoreno rekao da planira da uđe u školu i da isto kao i u igrici poubija sve koji mu se nađu na putu.

Kako saznajemo od izvora iz istrage, pojedini igrači očigledno Kostu nisu shvatali ozbiljno, pa su ga čak provocirali govoreći mu da on nema hrabrosti za takav plan.

- Pronađene su prepiske u kojima oni kažu Kosti da je odličan ubica u pucačkim igricama i da je veoma precizan, ali da je pitanje koliko ima hrabrosti da to bude i u realnosti. Kosta na te provokacije jednom sagovorniku, i to baš u igrici "Valorant", odgovara da on odlično puca i u stvarnosti, jer ga otac često vodi u streljanu na gađanje - navodi on.

Agenti BIA su nakon ovih saznanja vrlo brzo došli do IP adresa (jedinstveni broj koji koriste kompjuteri) osoba sa kojima se Kosta dopisivao i utvrdili da niko od njih nije iz Srbije.

- Odmah su obaveštene policije država iz regiona iz kojih su Kostini sagovornici. U toku je istraga koja bi trebalo da utvrdi zbog čega osobe sa kojima se Kosta dopisivao nisu prijavile njegove namere, a biće ispitani i igrači koji su ga provocirali - kaže naš sagovornik.

Foto: printscreen

 

 

Kosta se nije pokajao

Gostujući u Info jutru Informer TV, Zora Dobričanin, advokat roditelja jedne od žrtava masakra na Vračaru, potvrdila je ova saznanja Informera.

- Naša služba bezbednosti bavi se slučajem Koste K. Možda možemo u narednom periodu da očekujemo i neke nove postupke - rekla je Dobričaninova.

Osim toga, ona je ponovila da nisu tačne tvrdnje njene koleginici Irine Borović, koja zastupa Kostinog oca Vladimira K., osumnjičenog da nije dobro obezbedio oružje kojim je kasnije njegov sin počinio zločin.

- Koleginica je rekla da je Kosta ispričao da je njegov otac Vladimir čuvao pravilno oružje, da mu on nije omogućio da puca, kao i da se pokajao. Opet kažem, nije tačno da je čuvao oružje na propisan način, nije tačno da nije otac taj koji mu je prvi omogućio kontakt sa oružjem. Kada je reč o kajanju, mogu samo da kažem da su jedno reči, a drugo delo.

On je izgovorio neke rečenice koje bi mogle da znače kajanje, ali to nije ispraćeno emocijama. Svi smo nakon ispitivanja dečaka osetili strah zbog mogućnosti da se sretnemo sa njim na ulici jer je ta njegova hladnoća stravična.

Foto: ATAIMAGES

 

 

Tužili Kostinu porodicu za 350.000 evra

Porodica jednog ubijenog deteta u jezivom masakru u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda, podnela je tužbu za naknadu nematerijalne štete protiv roditelja dečaka ubice. Tužba je podneta parničnom odeljenju Višeg suda u Beogradu i porodica žrtve masovnog ubistva u njoj zahteva iznos od oko 350.000 evra!

- Porodica jednog deteta koje je ubijeno u školi, na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenog duševnog bola i patnje, kao i pretrpljenog straha, opredelila je iznos. Tužbu su preko punomoćnika podneli roditelji, kao i mlađi brat i sestra tragično nastradalog deteta, jer su oni najbliži srodnici žrtve - istakao je izvor iz suda.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
koki

pre 9 meseci

Odlicno, priznao je da ga je otac vodio cesto u streljanu. A ne samo 2 puta kao sto je lagala majka. Sad i oca i majku na dozivotnu kao saucesnike pa nek se puse.

Izbori 2024

Vesti

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića
Politika

Reakcija Doma zdravlja Voždovac na laži SSP! Maliciozne i spinovane izjave Nenada Petrovića

Predstavnik Stranke slobode i pravde (SSP) Nenad Petrović izjavio je danas da više od 30.000 Voždovčana deset godina sluša lažna obećanja o renoviranju ambulante Doma zdravlja Voždovac na Banjici koji se raspada, pa zdravstveni radnici angažovanje u toj ustanovi doživljavaju kao kaznu, a pacijenti u nju idu samo kada moraju. Na ovu izjavu usledila je oštra reakcija.

20.05.2024

22:40

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš
Politika

Danijela Vujičić: Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš

Međunarodna zajednica, ćuti i nemo posmatra Kurtijev divljački juriš na uskraćivanje prava na rad zaposlenima i egzistenciju celokupnog srpskog stanovništva u južnoj srpskoj pokrajini kako stoji u Rezoluciji 1244, ili je repetirana puška u radnike banke (osim pravog naziva - oružana pljačka) za Kurtija i njegove mentore normalna stvar za dopunu fajla o realizaciji uslova za ulazak u svet prava i demokratije, izjavila je danas predsednica Skupštinskog odbora za KiM Danijela Vujičić povodom zatvaranja Poštanske štedionice na KiM

20.05.2024

22:21

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija