• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

23.07.2023

09:25

Srbin VIP diler na Ibici! Pao sa 10 kg kokaina, u svesci vodio evidenciju - puna poznatih imena!

Shuterstock

Vesti

Srbin VIP diler na Ibici! Pao sa 10 kg kokaina, u svesci vodio evidenciju - puna poznatih imena!

Podeli vest

Srbin, koji je početkom jula uhapšen na Ibica sa 10 kilograma kokaina, snabdevao je narkoticima pripadnike džet-seta koji letuju na ovom popularnom španskom ostrvu, najnoviji su podaci iz istrage.

Državljanin Srbije, srednjih godina, čiji identitet nije otkriven, imao je po svemu sudeću VIP klijentelu, a ordinirao je i po tamošnjim najpopularnijim noćnim klubovima, preneli su španski mediji.

Imao evidenciju

- Kod njega u kući su pronađeni narkotici spremni za prodaju krajnjim korisnicima. Reč je o kokainu, marihuani, ekstaziju, kristal metu i ketaminu. Sve je bilo u paketićima za ličnu upotrebu, tako da nema sumnje da je ovaj čovek radio direktno sa uživaocima opojnih droga - objašnjavaju izvori.

Policija je u vili Srbina na osrtvu prnašla sveske, kao i nekoliko telefonskih kartica, što im je posebno interesantno za istragu.

- Narko-diler je vodio evidenciju o svojim kupcima. Zapisivao je količine prodate droge, novac koji je naplatio, ali i dugovanja. U evidencionim sveskama zapisana su i imena mnogih kupaca, a neka od njih su naročito interesantna za istragu. Takođe, tu su i imena poznatih klubova na Ibici, gde je ovaj čovek ordinirao. Telefonske kartice pronađene kod njega, poslate su na veštačenje. Češljaju se poruke i pozivi, kao i kontskti, kako bi se razotkrila kompletna mreža kupaca, ali i dobavljača - navode izvori i dodaju da se pretpostavlja da je Srbin imao i saradnike u ovom poslu.

Kako je saoštila tamošnja policija, inspektori su presreli srpskog narko-dilera 3. jula oko 10 sati.

- Uhapšen je kada ga je policija iznenadila kada je ušao u kuću, noseći kofer. Inspektori su tada pronašli 10 kilograma kokaina u koferu. Nakon toga, tražili su sudski nalog za pretres njegove kuće, gde je pronađeno još pet kilograma kokaina, kao i 34.000 evra, 2,5 kilograma ketamina, dva kilograma kristala, 3.000 tableta ekstazija i 100 grama marihuane - saopštila je policija:

Nađen pribor

- Prilikom pretresa kuće, otkriveni su alati i pribor koji nesumnjivo ukazuju na to da je Srbin prodavao ove supstance, na šta već ukazuje velika količina i raznovrsnost zaplenjene droge, kao i prisustvo doza spremnih za direktnu prodaju krajnjim potrošačima. Policija je zaplenila i mašinu za vakuum pakovanje i vagu.

Istražitelji su, kako se sumnja, duže vreme pratili Srbina, i odabrali su pravi trenutaj da mu stave lisice.

- Pretpostavlja se da je tek bio nabavio veću količinu kokaina, koji je trebalo da u svojoj vili prepakuje i spremi za prodaju svojim bogatim mušetrijama, koje su ovo leto odlučile da provedu na popularnom "ostrvu za žurke" - objašnjava izvor, prenosi Kurir.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15