• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.07.2023

06:50

Godišnjica jezivog masakra u Jabukovcu: Crni Kole ugasio pet kuća zbog "vlaške magije"!

Insajder

Vesti

Godišnjica jezivog masakra u Jabukovcu: Crni Kole ugasio pet kuća zbog "vlaške magije"!

Podeli vest

Nikola Radosavljević (55) je pre tačno 16 godina zavio u crno ceo rodni Jabukovac. On je za devetostruko ubistvo "nagrađen" time što je, umesto u zatvor, poslat najpre u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu, a potom u Kliniku za psihijatrijske bolesti u Gornjoj Toponici.

Crni Kole, kako ga meštani zovu, kobnog 27. jula 2007. je najpre pretukao suprugu, kada mu je tokom ručka "pao mrak na oči", optuživši njenu majku da je bacila vlašku magiju na njega. Potom je pokušao da se ubije tako što je skočio u bunar, ali ga je komšija spasio.

Pomahnitali Radosavljević je zatim uzeo lovačku pušku, za koju je imao dozvolu, i krenuo Ulicom Albanske spomenice u sumanuti pohod...

Komšije Branislav (57) i Draginja (55) Borongić bile su njegove prve žrtve. Sledeći su mu se na meti našli Veljko Đorđević (58), njegov sin Dragan (22) i tašta Marina Kutkurenović (75). Nakon toga ustremio se na kuću Bađikića, gde je ubio 15-godišnjeg Srđana. Siniša Bađikić (36) se bacio na sina, u pokušaju da ga telom zaštiti, ali je Nikola pucao i u njega i teško ga ranio.

Foto: V.J.

Zavio selo u crno

Taštu okrivio da je veštica!

Krvnik je zatim likvidirao Branislava Badejevića (31), naočigled njegove majke Bike, i onda krenuo ka kući svoje tašte Anike Čogić (62). Usput je naleteo na staricu Vanucu Badarević (72), koja je ipak uspela da izbegne hitac sakrivši se iza svoje kuće, ali te sreće nije bila njena komšinica Jelica Banković (37). Ona je izrešetana sačmom na ulici, gde je na mestu pala mrtva.

Radosavljević je na kraju upao u taštinu kuću i ubio je, urlajući da mu je "stara veštica za sve kriva", jer ga "omamljuje" crnom magijom. Monstrum je uhapšen pola sata posle ponoći na seoskom groblju, na porodičnoj grobnici, gde je, kako je kasnije tvrdio, otišao da se ubije.

Kada su ga pripadnici Antiterorističke jedinice MUP-a pitali da li zna šta je uradio, samo ih je unezvereno gledao i ponavljao da ne zna, pominjući nerazgovetno "vlašku magiju".

Posebno je interesantno da je masovni ubica do zločina važio za dobrog i smirenog čoveka, koji se nikada nije posvađao ni sa komšijama, ni sa rođacima. I dalje se samo nagađa šta je bio okidač za njegov krvavi pir.

Tim veštaka neuropsihijatara utvrdio je da on boluje od akutne parnoidne psihoze, sa osećajem ugroženosti i stalnim umišljajem kako neko hoće da mu naudi. Zbog toga nikada nije osuđen, već je upućen u zatvorsku bolnicu na lečenje.

Foto: Printscreen

Poslednja fotografija Radosavljevića iz bolnice

Teoretski, to znači da jednoga dana može bez kazne da izađe na slobodu i vrati se u rodno selo, ako lekari potvrde da je izlečen. Međutim, to je malo verovatno. I dalje je konstantno pod jakim sedativima i nije sposoban da funkcioniše u "spoljnom" svetu.

Cimeri ga prozvali Nidža jabuka!

Zbog svog mirnog ponašanja, među bolničkim cimerima je dobio nadimak Nidža jabuka! 

- Nikola živi u nekom svom svetu i ni sa kim ne komunicira. Za sve vreme, koliko je u bolnici, nikad nije pravio neke incidente i uglavnom je miran i povučen - otkrio nam sagovornik upućen u njegovo zdravstveno stanje.  

Inače, u Jabukovcu živi mnogo gastarbajtera, od kojih većina govori vlaški i radi u Austriji. Mnoge kuće porodica ubijenih danas su puste i zaključane, jer su potomci otišli u inostranstvo. O masakru svedoče samo spomen ploče na fasadama.

Krvnik je u svom pohodu ugasio pet kuća, koje danas sablasno deluju. Meštani su i dalje uvereni da Crni Kole ima veliko bogatstvo u austrijskim bankama i sumnjaju da je time uspeo da sebi izdejstvuje boravak u bolnici, umesto u zatvoru.  

Pitao oca kada će se vratiti kući!

Nikolin otac Petar Radosavljević je umro 2019. godine. On je svojevremeno reporteru Informera ispričao da je bio kod sina jednom u poseti i da se povremeno čuju telefonom.
- U jednom telefonskom razgovoru pitao me je kada će se vratiti kući i zašto ga drže u bolnici. Rekao sam mu: 'Gde da dođeš, crni Nikola, znaš li, crni sine, šta si uradio? Celo selo si u crno zavio'- ispričao je tada Petar.
Nikolina majka Zorica je i dalje živa, ali retko izlazi iz svog dvorišta, dok mu je brat u Austriji i gotovo da i ne dolazi u selo. Jednom ga je u bolnici posetio sin, dok se supruga Jelena u međuvremenu preudala.
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija