• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti

28.07.2023

08:57

Ojadio slepog čoveka! Podstanar uzeo bankovnu karticu svog stanodavca i sa računa podigao 1,6 miliona dinara

Shuterstock

Vesti

Ojadio slepog čoveka! Podstanar uzeo bankovnu karticu svog stanodavca i sa računa podigao 1,6 miliona dinara

Podeli vest

Žarko Šapić (78), iz Kragujevca, pokušaće na sudu da dokaže da je žrtva pljačke svog podstanara Lj. V. (66) protiv kojeg je u četvrtak podneo krivičnu prijavu Višem tužilaštvu u ovom gradu, jer veruje da mu je sa bankovnog računa proteklih godina više puta skidao novac.

Kako je za Novosti ispričao Žarkov advokat Goran Marković njegov klijent sumnja da je podstanar iskoristio činjenicu što je on slep i da mu je za osam godina sa računa uzeo 1,6 miliona dinara.

- Dok nedavno nije prešao u starački dom u Kniću, Šapić je živeo u naselju Iline vode u Kragujevcu i izdavao je prizemlje svoje kuće u zakup Lj. V. i članovima njegove porodice, na osnovu usmenog ugovora - priča advokat i dodaje: 

- Taj zakup je najpre podrazumevao plaćanje kirije, ali pošto je Žarko od 2015. zbog bolesti počeo da slepi, a 2016. godine je potpuno oslepeo, dogovor je promenjen, tako da zakupci nastave da žive i pomažu mu, a da ne plaćaju kiriju. Takvo pomaganje je podrazumevalo i odlaske Lj. V. sa Žarkom u banku u Kragujevcu da podigne novac sa računa. Kada je u maju ove godine Žarku u posetu došla ćerka Danijela, koja živi u inostranstvu, on joj je rekao da moraju odmah da odu do banke i da pokupe sav novac, zato što smatra da ga neko potkrada.

Pregledom izvoda iz banke, Danijela je videla da je bilo podizanja novca sa bankomata. Kada je pitala oca da li je on možda podizao, odgovorio joj je da to nikad nije radio, jer je slep i da je novac jedino podizao u banci na šalteru, u pratnji Lj. V.

- Proverom izvoda iz banke, Danijela je utvrdila da je sa računa njenog oca u periodu od 18. decembra 2015. godine do 24. aprila 2023. skinuto 1.600.000 dinara na bankomatu - kazao je advokat i objasnio da njegov klijent sumnja da mu je Lj.V. ukrao karticu sa PIN kodom i da je tako neovlašćeno podigao sav taj novac sa računa. 

Inače kada je Žarkova ćerka u razgovoru suočila Lj.V. sa skidanjem novca sa očevog računa, on je najpre tvrdio da nije to uradio, ali je kasnije priznao da je podizao novac sa računa, ali samo 495.000 dinara. Tu sumu novca on je i isplatio Žarku, a o tome da je sa bankomata skidao novac svog stanodavca postoji i pisana izjava koju je potpisao Lj. V.  Posle toga Žarko je otkazao ugovor o zakupu i podstanari su morali da se isele. 

Advokat porodice Šapić kaže da je protivpravno prisvajanje sredstava trajalo u dužem vremenskom periodu na podmukao način, korišćenjem činjenice da je žrtva potpuno slepa i zloupotrebom njenog poverenja, zog čega je sada i pdoneta krivična prijava. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija