• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Republika.rs

31.07.2023

20:47

Kosta izvoljeva u bolnici! Evo šta dečak ubica traži da jede!

Zoran Sinko

Vesti

Kosta izvoljeva u bolnici! Evo šta dečak ubica traži da jede!

Podeli vest

Masovni ubica Kosta K. (14) počeo je s nepodnošljivim ponašanjem na klinici, u kojoj je skoro tri meseca, odnosno svakodnevno maltretira zaposlene suludim zahtevima, a među njima je najaktuelnija hrana, koju odbija da jede, tražeći neku posebno napravljenu za njega.

Dok brojni veštaci iz oblasti psihijatrije i psihologije mukotrpno rade s dečakom da bi, pored njegovih crta ličnosti pre masakra, otkrili i kako se oseća i razmišlja nakon što je deset porodica zavio u crno kada je 3. maja nasumičnom pucnjavom u svojoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ubio devet učenika i čuvara, on im, prema našim saznanjima, sve više otkriva da se nimalo ne kaje zbog svirepog zločina, već da se njime sve više ponosi.

Kako se saznaje, Kosta poslednjih dana maltretira zaposlene u Klinici za neuropsihijatriju za decu i omladinu suludim prohtevima u vezi s bolničkom ishranom.

Foto: printscreen

Strogo čuvan u bolnici

- On dobija obilne i zdrave obroke, kao i svi drugi pacijenti, a među njima ima najviše mesa i povrća, ali Kosta kao da ne shvata da on tu ne može da ima specijalan tretman, pa stalno pravi dramatične scene i govori: "Neću da jedem pasulj, neću boraniju, mrzim grašak, vi mene namerno izgladnjujete..." Zahteva samo neke nezdrave namirnice pune šećera ili luksuzna jela koja je navikao da jede na brojnim putovanjima po svetu - opisuje izvor upućen u zbivanja u bolnici u kojoj je Kecmanović smešten.

Kako objašnjava sagovornik, Kostino nezadovoljstvo zdravom ishranom dodatno je pojačalo njegovo histerično ponašanje, koje ispoljava poslednjih nedelja.

Foto: Informer

Hapšenje Koste K. nakon masakra

- Kako vreme odmiče, a za tri dana će biti puna tri meseca otkako je hospitalizovan, dečak postaje sve nervozniji i odbija saradnju sa stručnjacima koji rade na njegovom slučaju. Sve više shvata da njegovi prohtevi imaju male mogućnosti da budu ispunjeni. Ranije je uporno tražio da mu se donesu mobilni telefon, igrice, konzola za igrice i laptop. To sve pomaže doktorima u izvođenju zaključka da je reč o hladnokrvnom dečaku, koji se nikada neće pokajati za 10 nedužnih žrtava, koje je ubio, a koje nikada i nije pominjao, osim kada se pre dve nedelje interesovao samo za to koliki je broj preminulih - navodi izvor.

Kako je ranije pisano, monstruozni dečak navikao je na luksuzni život i ispunjavanje svih želja. S porodicom je obišao skoro ceo svet i uvek bi dobio sve što poželi da mu se kupi, a otac Vladimir K. ga je vodio na ersoft i u streljanu, u kojoj je naučio da puca iz pištolja. Otac se od 3. maja nalazi u pritvoru jer nije adekvatno obezbedio svoje oružje, koje je Kosta poneo u školu i počinio krvoproliće.

Ako je opasan po okolinu, ide na psihijatriju

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić kaže da se dečak iz "Ribnikara" još nalazi na psihijatrijskoj opservaciji i da će taj proces trajati dugo.

- Ne može se za nedelju-dve doći do toga na osnovu čega se desila tragedija. Ako psihijatrijski konzilijum odluči da je ta osoba opasna po druge i po sebe, neće biti potrebna saglasnost roditelja ili staratelja za smeštanje u psihijatrijsku ustanovu. Zbog velike odgovornosti potrebno je da to bude konzilijarna odluka i da se saglasi više lekara - rekla je nedavno dr Grujičić na okruglom stolu tokom javne rasprave.

Kosta K. napunio je u nedelju 14 godina, ali to ne znači da je sada krivično odgovoran za zločin koji je počinio sa 13 godina.

- Činjenica da je neko lice napunilo 14 godina i, samim tim, postalo krivično odgovorno ne menja ništa u pogledu njegove podobnosti da se protiv njega vodi krivični postupak. Bez obzira na to što je neko stekao svojstvo da bude subjekt krivične odgovornosti, to ne može retroaktivno da bude primenjivo - rekao je advokat Ivan Simić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"KAKO DA SE VRATIMO U ŠKOLU KADA NAM JE POLA RAZREDA MRTVO?" Ispovest dečaka koji su izbegli smrt u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"
Hronika

"KAKO DA SE VRATIMO U ŠKOLU KADA NAM JE POLA RAZREDA MRTVO?" Ispovest dečaka koji su izbegli smrt u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"

Dečak (13) koji je napravio masakr u svojoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru već šest danas nalazi se na posebnom odeljenju u Klinici za neurologiju i pshijatriju za decu i omladinu, dok njegovi drugovi i drugarice iz škole pokušavaju da smognu snage da se vrate u školske glupe i ponovo prožive traumu koju im je prouzrokovao njegoc pomračeni um.

08.05.2023

23:34

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija