• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

08.08.2023

14:51

Jovan Vukotić nije iz Škaljara! Otkriveno odakle se doselila porodica ubijenog vođe klana!

printscreen

Vesti

Jovan Vukotić nije iz Škaljara! Otkriveno odakle se doselila porodica ubijenog vođe klana!

Podeli vest

Rat između dva kotorska klana "kavačkog" i "škaljarskog" traje već devet godina, a navodno kao posledica krađe 200 kilograma kokaina u Valensiji u Španiji.

Iako je ranije u pitanju bio jedinstven klan, koji je postojao pod imenom "škaljarski", danas se nižu ubistva i sukobi zbog novca i njegove preraspodele.

Reporteri Kurira posetili naselje Škaljari kraj Kotora, po kom jedna od surovih kriminalnih grupa nosi ime. Na samom ulazu u mesto stoji putokaz.

- Oni, kako bih vam rekao, nisu iz Škaljara, to je samo izmišljeno ime. "Škaljarci", ti kriminalci, nisu odavde. Vukotići su iz Dobrote, samo imaju kuće drugovi neki njihovi ovde u Škaljarima. Možda rade s njima, ko će ga znati. Tako su ih nazvali iz policije - "kavčani" i "škaljarci", nisu oni sebi nadenuli imena. Ima i mesto Kavač, odmah kada prođete tunel iz Kotora, pa desno - rekao nam je jedan meštanin.

Foto: D. Ćuruvija

Jovan Vukotić je sahranjen u Čevu pored oca

Meštani nam objašnjavaju i da su pripadnici dva klana nekada bili prijatelji, ali su se odvojili. Kako kažu, dva kotorska naselja su mala, maltene svi se poznaju, a čak i pojedini ljudi, koje svrstavaju u "kavački" klan, imaju kuće u naselju Škaljari.

Kako je Kurir ranije pisao, i Radoje Zvicer, odbegli vođa kavačkog klana, ima prijavljenu adresu baš u Škaljarima.

- Od "kavčana" ima ovde gore jedan iznad Škaljara kuću. Zvicer je živeo ovde kod Rakite. Tu mu je rodna kuća. Otac mu je umro, majka je tu bila, a gde je sada, ne znam. Mi nikad nismo imali problema s njim. To što oni rade je njihova stvar. Niko ih se ne plaši jer oni neće pošten svet da diraju - rekao nam je jedan meštanin.

Niz mesto smo prošli peške. Bilo je i onih koji na pomen imena ljudi iz klanova odmahnu rukom, ali i onih koji rado pričaju. Takav je deda koji od malih nogu poznaje Zvicera:

- Au, čuš, kako da ne poznajem. To dete je bilo čudo. Nisam ga godinama video. Otac mu je pošten bio, majka domaćica prava. Ja sam bio u čudu kad mi je unuk rekao da je u nekom klanu, pa ovde je vozio bicikl, brao smokve... Trčao je s drugarima do mora, a kad su odrasli, oni su se posvađali.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kavčani uz jagnje i pesme slavili ubistvo "škaljaraca" na Krfu!
Hronika

Kavčani uz jagnje i pesme slavili ubistvo "škaljaraca" na Krfu!

U novom "skaj" prepisci koja je prosurela u javnost otkriveno je kako šef kavačkog klana Radoje Zvicer policajcu Petru Lazoviću porukama objašnjava da mora likvidirati vođu suparničke ekipe Jovana Vukotića, a tadašnji bezbednjak pohvalio mu se i time da je njegov otac, Zoran Lazović, izvesnom “Napoleonu” rekao da taj škaljarac nije ugrožen.

10.07.2023

13:40

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija