• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

24.08.2023

10:44

Bager izgoreo u Nišu! Policija istražuje požar, mašina radila na izgradnji dalekovoda!

D.K.

Vesti

Bager izgoreo u Nišu! Policija istražuje požar, mašina radila na izgradnji dalekovoda!

Podeli vest

Bager koji je bio parkiran na gradilištu dalekovoda pored niškog naselja Brzi Brod izgoreo je sinoć u požaru koji je primećen oko 21.30 časova.

Meštani kažu da su najpre osetili dim, a potom i plamen, a dok su vatrogasci stigli izgorele su instalacije i svi zapaljivi delovi te radne mašine.

U Policijskoj upravi u Nišu kazali su da su odmah po prijavi obaveštenja o požaru na teren izašle ekipe policije i vatrogasci.

„Pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice ugasili su požar na bageru marke“volvo“ , a pripadnici policije su, odmah po prijavi, izašli na teren i preduzeli mere i radnje iz svoje nadležnosti. Obavešteno je Osnovno javno tužilaštvo i rad na utvrđivanju svih okolnosti tog događaja je u toku“, kazali su u policiji.

Požar je primećen otprilike u u isto vreme kada su stanovnici Brzog Borda privodili kraju blokadu Bulevara svetog cara Konstantina zbog najavljene gradnje nadzemnog dalekovoda u blizini kuća, crkve i igrališta u Brzom Brodu.

Građani su sinoć, na prvom ovogodišnjem protestu, a desetom po redu od početka prošle godine, istakli da ne žele kablove iznad svojih glava i traže da dalekovod bude izgrađen podzemno, kao što je to u drugim delovima Niša.

Trasa dalekovoda koju meštani traže da bude izgrađena podzemno duga je 3,5 kilometara.

U Elektromrežama Srbije su ranije istakli da zahtevi stanovnika Brzog Broda za postavljanje podzemnih kablova u tom delu trase nemaju nikakvo ekonomsko, niti tehničko utemeljenje.

"Dalekovodi ni u jednom delu trase ne prelaze preko objekata. Osim toga, projektanti su na ovom vodu, projektovali provodnike minimalne visine od 14 metara, iako zakon predviđa da mogu biti i na osam metara od zemlje", rekli su u EMS-u.

Ometanje gradnje, istakli su, imaće posledice na energetsku situaciju, ne samo u naselju Brzi Brod, već i u celom Nišu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17