• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

24.08.2023

13:25

Elektromreža Srbija: Bager je zapaljen posle protesta, to je čin terorizma

Printskrin/Milos Rafailovic

Vesti

Elektromreža Srbija: Bager je zapaljen posle protesta, to je čin terorizma

Podeli vest

Povodom požara u kome je sinoć izgoreo bager izgoreo nadomak niškog naselja Brzi Brod, preduzeće „Elektromreža Srbije“ (EMS) je saopštilo danas da je bager zapaljen nakon protesta u tom naselju

Bager je, naveli su, pripadao izvođaču radova na projektu izgradnje mešovitog energetskog voda i bio je korišćen za izmeštanje postojećeg dalekovodnog stuba na lokaciju još udaljeniju od stambenih objekata.

„Elektromreža Srbija izražava najdublju zabrinutost zbog ovog teškog incidenta u kojem je došlo do uništavanja imovine i to smatra ozbiljnom pretnjom po svoje zaposlene i po izvođače radova. Posebno je zabrinjavajuće jer se radi o ljudima i tehnici koji su angažovani na projektu od javnog interesa koji ni na koji način ne ugrožava živote i zdravlje ljudi, ne šteti okolini i nijednim svojim delom ne prelazi preko objekata“, istakli su u EMS-u.

Projekat izgradnje mešovitog voda u Nišu, naglasili su u tom preduzeću, sprovodi se na zahtev grada, meštana koji čekaju priključke, odnosno Distribucije u Nišu, a nakon što je Vlada Republike Srbije donela odluku da je gradnja mešovotog voda u javnom interesu.

- Projekat izgradnje mešovitog voda je prošao sve faze usvajanja (pa i javnu raspravu) i za njegovu izgradnju postoje sve potrebne dozvole. U projekat je EMS uložio preko osam miliona evra sopstvenih sredstava“, istaknuto je u saopštenju.

„Elektromreža Srbije“, kazali su nikada nikome nije obećala da će umesto projektovanog i usvojenog nadzemnog voda, kroz naselje Brzi Brod ići podzemni vod. EMS je visine provodnika dodatno podigao i povećao rastojanje između stubova čime je jedan stub, najbliži nelegalno podignutom igralištu, uklonjen“, navedeno je u saopštenju.

Grupa zlonamernih sprečava realizaciju projekta 

U saopštenju se podseća da širom cele Srbije postoji preko 11.000 kilometara nadzemnih vodova i neki od njih prelaze preko objekata i idu kroz naseljena mesta, što opet nije slučaj u Nišu.

„Smatramo da je skandalozno da jedna grupa ljudi, iznošenjem neistina i zlonamernim širenjem neosnovanog straha kod građana, sprečava da se realizuje projekat koji je u upravo u interesu svih stanovnika Niša i okoline“, rekli su u EMS-u.

U EMS-u su istakli da je ceo slučaj prijavljen nadležnim organima.

„Uvereni smo da će država imati snage da zaštiti svoj interes, kao i interes i bezbednost svojih građana i da će jasno pokazati da su ovakvi aktovi, koji se mogu uporediti sa terorizmom, u potpunosti neprihvatljivi. Uvereni smo i da će svi odgovorni biti privedeni pravdi“, navedeno je u saopštenju.

Požar na bageru primećen je sinoć oko 21.30 časova, a do dolaska vatrogasaca i policije, izgoreli su svi zapaljivi delovi na toj radnoj mašini.
 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija