• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S.K.

05.09.2023

10:26

Poklali se mrtvi pijani! Oceubica pravosnažno osuđen na deset godina zatvora

Informer

Vesti

Poklali se mrtvi pijani! Oceubica pravosnažno osuđen na deset godina zatvora

Podeli vest

Apelacioni sud u Novom Sadu potvrdio je presudu Višeg suda, kojom je Branko Jelić(29) osuđen na deset godina zatvora, jer je svog oca Milana ubio sa dva uboda nožem u Temerinu pre dve godine. Njemu je produžen pritvor, a ostala mu je i mera obaveznog lečenja od alkoholizma.

Prilikom presude Višeg suda koja je potvrđena, sudija Sanja Perić navela je da su u olakšavajuće okolnosti uvažene činjenice da on nije osuđivan, da je pokazao kajanje, njegovo pogoršano zdravstveno stanje nakon događaja u kojem je i sam zadobio lake telesne povrede. Kao otežavajuća okolnost, navedeno je da je on već pretio ocu.

Brankova majka je na suđenju kazala da je njen muž uobičajeno dolazio s posla pijan, a da su kobne noći on i sin popili po nekoliko rakija i piva, a zatim se posvađali i fizički sukobili.

- Otac, koji je bio bivši bokser, me je te noći nemilosrdno udarao levom i desnom pesnicom u predelu glave i nokautirao , a potom opkoračio i seo na mene dok sam bespomoćno ležao na leđima. Još sam bio slab, jer sam godinu dana ranije bio u komi. Toga dana smo pili, a otac je bio toliko pijan da je u jednom trenutku pitao moju majku koja je bila u drugoj sobi ,koju je takođe psovao i vređao, gde sam ja , iako me je neposredno pre toga preskakao i obilazio uz reči da će me ubiti. – ispričao je na suđenju Branko Jelić.

On je dalje rekao da je u jednom trenutku uzeo nož sa stočića, mahao nasumice isred sebe, a da je nešto kasnije video da mu otac krvari. Dodao je da mu je jako žao što se to desilo i da bez obzira što ga je otac u životu maltretirao i vređao , kao i majku, on nije zaslužio takvu smrt.

U optužnici je navedeno da je 25. jula 2021. oko pola dva nakon ponoći, u Temerinu u ulici Petra Drapšina 146, a u porodičnoj kući, Branko Jelić lišio života oca Mirka Jelića koga je prethodno zlostavljao, a pod dejstvom alkohola od 2,89 promila; pri čemu mu je sposobnost da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima bila smanjena u bitnom stepenu.

- Navedenog dana od ranog jutra konzumirao je alkohol sam u kući, a popodne i sa ocem, da bi oko 21h došao kum Boro M. koji je takođe ponuđen pićem. U jednom trenutku je okrivljeni ustao i udario oštećenog nogom u glavu pa je nastalo hrvanje i guranje, koje se na kraju kobno završilo ubodnom ranom odnosno presecanjem ključne arterije i resne rane podlaktice + pisalo je u optužnici protiv Branka Jelića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija