• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.09.2023

17:37

Svečano otvorena e -Policijska stanica Beogradu na vodi: Dostupna svima

MUP Srbije

Vesti

Svečano otvorena e -Policijska stanica Beogradu na vodi: Dostupna svima

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić i direktor Policije Dubaija general-potpukovnik Abdulah Кalif Al Mari danas su svečano otvorili "e-Policijsku stanicu" u Beogradu na vodi, najsavremeniju policijsku stanicu koja će pružati usluge građanima bez prisustva policijskih službenika, a koja će u narednom periodu biti puštena u rad.

Dve delegacije obišle su i renovirane prostorije Policijske stanice Savski venac u kojoj se, između ostalog, nalaze i kancelarije službenika koji će pružati podršku u radu "e-Policijske stanice".

Ministar Gašić zahvalio se Ujedinjenim Arapskim Emiratima na ekspertizi i svesrdnoj podršci u realizaciji ovog projekta, naglasivši da je ponosan što će Beograd, po ugledu na Dubai dobiti jednu od najmodernijih policijskih stanica, koja će nesumnjivo olakšati građanima pristup pojedinim policijskim uslugama.

Foto: MUP Srbije

 

"E-Policijska stanica je bila naša zajednička želja da saradnju unapredimo i kroz ovaj projekat. Beograd i Srbija zaslužuju ovakve moderne policijske stanice koje će brzo i efikasno pružati raznovrsne usluge našim građanima i učiniti policiju još efikasnijom", naglasio je Gašić.

Ministar Gašić je dodao da je ovaj zajednički projekat pokazatelj bliskih partnerskih odnosa Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, istakavši da je saradnja sa Policijom Dubaija, kao važnog strateškog partnera, rezultat dobrih veza koje su uspostavila dva predsednika Aleksandar Vučić i šeik Mohamed bin Zajed Al Nahjani.

Direktor policije Al Mari naglasio je da su "e-Policijske stanice" u Dubaiju ostvarile izvanredan uspeh, jer građanima danonoćno, na više različitih jezika, pružaju brze i efikasne bezbednosne i društvene usluge.

"Zadovoljstvo nam je što smo kroz ovaj projekat preneli naša znanja i najbolju praksu kolegama iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije. Želja nam je da pomognemo našim srpskim partnerima da se što više policijskih stanica u Srbiji transformiše na ovaj način, jer će u velikoj meri poboljšati živote građana", istakao je Al Mari.

Gašić i Al Mari složili su se da će dve policije nastaviti saradnju u svim oblastima od zajedničkog interesa, u cilju dobrobiti građana Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Gašić: Velika je čas biti počasni građanin Varvarina
Uručena nagrada

Gašić: Velika je čas biti počasni građanin Varvarina

Opština Varvarin je važan deo našeg Rasinskog okruga. Velika je čast i odgovornost biti počasni građanin ovog mesta, koje ponosno nosi pečat svojih predaka koji su izvojevali istorijsku pobedu u Prvom srpskom ustanku, u Varvarinskoj bici 1810. godine, protiv velike Turske, napisao je na svom Instagram profilu Bratislav Gašić, ministar policije.

23.09.2023

16:01

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!
Politika

Milinković: Puna podrška predsednicima Vučiću i Dodiku u borbi proriv sramne rezolucije o Srebrenici!

Ovih dana smo svedoci žestokih pritisaka na Srbiju, Republiku Srpsku i srpski narod. Ipak, ovaj put su ti pritisci mnogo perfidniji, a samim tim i opasniji. Pod maskom kulture sećanja, pokušava nam se udariti žig genocidnog naroda. Zato smatram da mi Srbi nemamo pravo na ćutanje. Podrška predsednicima Vučiću i Dodiku, u borbi za nacionalno dostojanstvo i nacionalni opstanak, potrebnija je nego ikada, saopštio je načelnik opštine Gacko dr Ognjen Milinković.

21.05.2024

13:21

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!
Fudbal

Navijači mogu da odahnu! Legendarni fudbaler ostaje u Liverpulu!

Jedna era na stadionu "Enfild" je okončana. Jirgen Klop nakon devet uspešnih sezona napušta klupu Liverpula, a među navijačima je postojala bojazan da bi isto mogao da učini Mohamed Salah. Ipak, Egipćanin se oglasio i potvrdio da će i naredne sezone nositi dres engleskog velikana.

21.05.2024

13:24

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija