• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.10.2023

06:45

Zoran Marjanović lumpovao do zore! Proslavio izlazak na slobodu

Zoran Sinko

Vesti

Zoran Marjanović lumpovao do zore! Proslavio izlazak na slobodu

Podeli vest

Zoran Marjanović, koji je prvostepeno osuđen na 40 godina robije za ubistvo supruge Jelene na nasipu u Borči u aprilu 2016., preksinoć je, po izlasku iz pritvora, napravio proslavu kako bi obeležio izlazak na slobodu i rođendan njegove devojke Zorice Zoke Mitrović, saznaje Informer!

Marjanović je do zore slavio u krugu porodice i najbližih prijatelja i nada se da će mu prvostepena presuda biti poništena i da će u ponovljenom postupku biti oslobođen svih optužbi i konačno postati slobodan čovek.

Veselo i emotivno

Marjanovića je, inače, devojka Zorica prekjuče sačekala ispred kapije Centralnog zatvora u Beogradu.

Posle dugog zagrljaja, ušli su u auto i uputili se u Krnjaču, gde sad živi Zoranov brat Miloš sa suprugom i Zoranovom ćerkom Janom i sinom Urošem.

- Proslava je bila organizovana u Miloševom stanu, u krugu najbližih prijatelja i rođaka. Bilo je veselo, Zoran je bio pomalo zbunjen i uzbuđen jer se iznenadio kad su ga u utorak obavestili u CZ-u da izlazi na slobodu. Bilo je veselo i emotivno na proslavi, a imali su dva povoda za slavlje - Zoranov izlazak na slobodu i rođendan njegove devojke Zorice - ispričao je dobro upućen izvor našeg lista.

Foto: Zoran Sinko

 

Marjanovićev branilac Stefan Jokić kazao nam je da Zoranu sad treba dati malo vremena da se fizički i psihički oporavi posle 14 meseci provedenih u ćeliji.

- Uveren sam da je njegovo puštanje iz pritvora samo prvi korak ka njegovoj konačnoj slobodi. Očekujemo da će pravda biti zadovoljena, jer on nije kriv - napominje Jokić.

Foto: Zoran Sinko

 

Inače, Apelacioni sud u Beogradu prekjuče je doneo rešenje kojim se Marjanoviću ukida pritvor, u kom je bio od jula 2022., kad ga je Viši sud u Beogradu prvostepeno osudio na 40 godina za Jelenino ubistvo.

Fila: Verovatno će biti oslobođen za ubistvo

Toma Fila, poznati advokat, kaže da je očekivao da će Zoran Marjanovic biti pušten iz pritvora, ali veruje da će on na kraju biti oslobođen za Jelenino ubistvo.

Foto: Informer

Advokat Toma Fila

- Ne znam da li je Zoran ubio ženu ili ne, govorim samo na osnovu dokaza i onoga što sam ja saznao. Tvrdim da je uviđaj loše urađen, a bez jakih dokaza nema osuđujuće presude. Verujem da će mu se ponovo suditi, ali pred novim sudskim većem... Presuda je napisana na 700 strana, predmet je obiman i bilo je evidentno je da će se tu pojaviti niz kontradiktornosti. Advokati su predložili nove svedoke i sve je to znak da će biti novog suđenja - napominje Fila.

Zoranovi branioci uvereni su da će Apelacioni sud uskoro i poništiti presudu Marjanoviću i da će mu biti ponovljeno suđenje, na kom bi mogao biti i oslobođen.

I advokat Nikola Dumnić, koji takođe zastupa Marjanovića, kazao je da eventualna odluka Apelacionog suda o ponavljanju postupka za njega ne bi bila iznenađujuća.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Advokat Nikola Dumnić

- U tom slučaju, biće drugo veće i doneće se nova odluka o njegovoj krivici - kazao je Dumnić za TV Pink, i dodao:

- Meni je nemoguce da, ukoliko je Zoran učinilac, ne postoji nijedan dokaz protiv njega. Veštaci su se izjasnili da je nemoguće da on, ako je izvršio delo, na sebi nema Jelenine krvi. Meni je sada neverovatno da smo došli u fazu da posle sedam i po godina od zločina razgovaramo o njemu kao krivcu.

Niz spekulacija

Komentarišući izjave pojedinih stručnjaka da je pre sedam i po godina istraga traljavo urađena, Dumnić napominje da je u pitanju još jedna u nizu spekulacija.

- Dokazi i tragovi sa lica mesta odmah su obrađeni, a oni ne ukazuju na to da je Marjanović počinio ovo delo. Mi smo se kao odbrana uvek pozivali na konkretne argumente i nismo se bunili protiv iznošenja druge strane. Međutim, veliki je problem atmosfera koja je kreirana protiv Zorana Marjanovića - rekao je Dumnić, pa pojasnio:

 

- Apelujem na medije da ne daju prostor ljudima koji pričaju neistine i nemaju veze sa ovim predmetom, jer o daljoj sudbini Zorana Marjanovića odlučuje isključivo sud. Ja nemam ništa protiv da mediji izveštavaju, međutim, razni ljudi sebi daju za pravo da komentarišu, pričaju neistine i priče koje nisu vezane za postupak, pa je takva atmosfera u javnosti doprinela onakvoj prvostepenoj odluci suda.

Podsetimo, Jelena Marjanović je 2. aprila 2016. sa Zoranom i tada petogodišnjom ćerkom Janom došla na nasip i Borči i otišla da trči, a onda je nestala i njeno telo je sledećeg dana pronađeno u obližnjem kanalu punom vode. Istragom je utvrđeno da je Jelena napadnuta na livadi između nasipa i kanala.

Ubica je trčao za njom, a kada ju je sustigao, više puta je udario nekim metalnim predmetom po glavi i telu. Onda ju je bacio u kanal, gde je preminula. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija