• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/wetterau.news

10.10.2023

09:18

Srbin i Slovenac uhvaćeni na delu: Švercovali moćno oružje, pali u Frankfurtu!

Shutterstock

Vesti

Srbin i Slovenac uhvaćeni na delu: Švercovali moćno oružje, pali u Frankfurtu!

Podeli vest

Državno tužilaštvo u Frankfurtu na Majni uhapsili su 38-godišnjeg državljanina Srbije i 74-godišnjeg slovenačkog državljanina zbog sumnje da su trgovali oružjem i municijom.

Kako navode lokalni mediji oni su uhapšeni nakon višemesečnog operativnog rada policije, 5. oktobra, a pretresene su i prostorije koje su koristili.

"Državljanin Srbije, koji živi u Darmštatu, osumnjičen je da je u periodu od 2020. do 2023. godine trgovao vatrenim oružjem, uključujući ratno oružje i municiju, i prodavao ga grupama počinilaca iz oblasti organizovanog kriminala u Nemačkoj. Pored poluautomatskih pištolja, oružje koje je nudio optuženi, su takođe bili potpuno automatski puškomitraljezi i jurišne puške (AК 47). Navodi se da je optuženi koristio kripto pametni telefon kompanije SkiECC za obavljanje transakcija oružja" navodi nemački mediji.

Foto: MUP Srbije/Ilustracija

Ilustracija

Prema njihovim navodima Slovenac, koji je uhapšen, koji nema prebivalište u Nemačkoj, a sumnja se da je bio saučesnik Srbinu u nabavci oružja, kao i da je, u jednom slučaju, uvezao dva oružja (automat Sterling MК6 i Galil jurišna puška) u Nemačku za preprodaju.

"Navodi se da je optuženi oružje pokupio u Sloveniji i dovezao ga u Nemačku preko Austrije 4. oktobra 2023. godine. Hapšenje dvojice optuženih od strane specijalnih snaga hesijske policije izvršeno je prilikom primopredaje dva uvezena oružja od strane 74-godišnjeg optuženog 38-godišnjem optuženom, pri čemu je oružje zaplenjeno" piše "wetterau.news".

Foto: MUP Srbije

Ilustracija

Identifikaciji i hapšenju optuženih prethodile su višemesečne tajne istrage javnog tužilaštva u Frankfurtu na Majni i glavnog štaba policije Južnog Hesena. Polazna tačka istrage bili su nalazi iz istrage javnog tužilaštva u Frankfurtu na Majni protiv članova porodične grupe iz Riselshajma. Obojica optuženih su 6. oktobra 2023. izvedeni pred sudiju Okružnog suda u Darmštatu, koji je na zahtev Tužilaštva u Frankfurtu na Majni odredio istražni pritvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Udarno saopštenje MUP! Pohapšeni opasni kriminalci, učestvovali u švercu 782 kg marihuane - zaplenjen keš, oružje, limuzine (FOTO)
Učestovala i BIA

Udarno saopštenje MUP! Pohapšeni opasni kriminalci, učestvovali u švercu 782 kg marihuane - zaplenjen keš, oružje, limuzine (FOTO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, UКP, nakon višemesečne istrage, u saradnji sa BIA i Javnim tužilaštvom za organizovani kriminal, uz koordinaciju Evropola i Evrodžasta, na području Beograda, Vranja, Šapca i Paraćina, uhapsili su šest osoba osumnjičenih da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe krijumčarile 782 kilograma marihuane zaplenjene 2020. godine na GP Vatin, prilikom pregleda kamiona sa prikolicom.

08.10.2023

16:33

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija