• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

12.10.2023

15:13

Slučaj "Tunel", Katarina nestala bez traga! Podgoričanka koja je opustošila depo Višeg suda izmiče poteri!

Vlada Crne Gore/printscreen Vijesti

Vesti

Slučaj "Tunel", Katarina nestala bez traga! Podgoričanka koja je opustošila depo Višeg suda izmiče poteri!

Podeli vest

Crnogorska policija podnela je danas krivičnu prijavu protiv Podgoričanke Katarine Baćović zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je iskopala tunel od podruma privatnog stana u Njegoševoj ulici do depoa podgoričkog Višeg suda

Kako je saopšteno portalu RTCG iz Uprave policije Baćovićevoj se na teret stavljaju krivična dela kriminalno udruživanje, teška krađa, sprečavanje dokazivanja u saizvršilaštvu i falsifikovanje isprava.

Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnete protiv grupe državljana Srbije Veljka Markovića (1991), Milana Markovića (1970), Dejana Jovanovića (1993) i Vladimira Erića (1991), koji su označeni kao kopači 30 metara dugog tunela.

Za njima je raspisana poternica. Za nešto više od mesec dana od kad je javnost informisana o postojanju tunela uhapšena je samo jedna osoba. Reč je o Podgoričaninu Predragu Miranoviću, koji se sumnjiči da je pomagao osumnjičenima.

U dosadašnjoj istrazi kojom rukovodi podgoričko Osnovno državno tužilaštvo pregledano je na stotine sati snimaka s nadzornih kamera, pronađen je alat kao i kombi koji su kopači koristili.

Nalogodavac je i dalje zvanično nepoznat. Motiv kopanja tunela i dalje je nepoznat, a popis stvari i predmeta u sudskom depou nije do kraja izvršen zbog obima posla.

Uzeli 16 pištolja i tri puške

Kako smo ranije pisali na osnovu informacija koje se navode u naredbi o istrazi, osumnjičeni državljani Srbije su u periodu od 8. septembra do 11. septembra ušli u prostorije depoa, obili zaključanu kancelariju u kojoj se nalazi oružje i uzeli 16 pištolja i tri puške.

Foto: Vlada Crne Gore

 

 

Sa lažnom liučnom kartom iznajmila stan 

Podsetimo, Baćović se sumnjiči da je iznajmila stan iz kojeg je kopan tunel do podgoričkog suda. Stanodavcima je kazala da namerava da u tom prostoru otvori salon za venčanice. Stan je zakupljen na period od 36 meseci, a mesečna rata iznosila je 1.400 evra koje je iznajmila na lažno ime.

 Ona je na uvid za zakup stana dala lažnu ličnu kartu na ime Andrijana Marić. Ubrzo potom ona je i identifikovana i krenula je potraga za njom. Otkriveno je da njena majka radi u pisarnici u Višem sudu. Takođe, istraga je otkrila i da je Baćović u emotivnoj vezi sa muškarcem iz Tuzi koji se nalazi u zatvoru. Zbog toga su na poligraf pozivani i njegovi prijatelji i rodbina - navodi Dan i dodaje:

Foto: Vlada Crne Gore

 

- Navodno, svi saslušani su prošli poligraf, a tvrdili su da ne znaju gde se Baćović krije, kao i da se nisu čuli s njom od kad je istražitelji traže.

Inače, Podgoričanin Predrag Mirotić, navodni pripadnik podgoričkog ogranka kavačkog klana dosad je jedini uhapšeni zbog probijanja tunela do depoa. Njega je saslušao sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici koji mu je odredio pritvor do 30 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija