• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTCG

25.03.2024

09:16

Srbin uhapšen zbog slučaja "tunel" dao izjavu! Ovako se branio u tužilaštvu

mup crna gora

Vesti

Srbin uhapšen zbog slučaja "tunel" dao izjavu! Ovako se branio u tužilaštvu

Podeli vest

Vladimir Erić, optužen za tešku krađu i kopanje tunela do Višeg suda, izručen je 20. marta iz Švedske Crnoj Gori, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana. Doveden je u podgoričko Osnovno državno tužilaštvo, gde je saslušan.

- Saslušan je zasad samo na okolnosti određivanja pritvora, još se nije izjašnjavao na okolnosti samog krivičnog dela koje mu se stavlja na teret. Ali kada je bio kod sudije za istragu u bitnom je istakao i da nije izvršio krivično delo koje mu se stavlja na teret, da je u vreme izvršenja bio u Srbiji, što će dokazati tokom daljeg toka postupka - saopšteno je Portalu RTCG.

Rešenjem sudije za istragu ostavljeno je na snazi rešenje 26. septembra prošle godine, kojim je Eriću određen pritvor zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

Foto: Printscreen, Vlada Crne Gore

 

 

Pritvor po ovom rešenju može trajati najduže mesec dana od dana lišenja slobode, pri čemu je protiv istog dozvoljeno pravo žalbe.

Uhapšen na aerodromu u Stokholmu

Erić je po međunarodnoj poternici, raspisanoj od NCB Interpol Podgorica, uhapšen 13. oktobra prošle godine na aerodromu u Stokholmu dok je pokušavao da se ukrca na let za Beograd.

Ministarstvo pravde Crne Gore je 19. oktobra 2023. godine od Ministarstva pravde Kraljevine Švedske zatražilo izručenje državljanina Republike Srbije Erića radi krivičnog gonjenja zbog krivičnih dela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

 

Kako je ranije saopšteno, molba za izručenje je poslata i redovnim putem i preko NCB Interpola Podgorica.

Ko je učestvovao u kopanju tunela do Višeg suda?

U kopanju tunela ispod Višeg suda u Podgorici, učestvovali su, kako je saopštila crnogorska policija, Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32), državljani Srbije. Osim Erića, ostali osumnjičeni još izmiču organima pravde.

Paralelno je uhapšena i grupa crnogorskih državljana, koji su okrivljeni za logistiku i pomaganje učiniocima nakon izvršenja krivičnog dela. Međutim, svi oni su oslobođeni odlukama crnogorskog Vrhovnog suda.

Nalogodavci, finansijeri, ali i motivi za kopanje tunela, još nisu poznati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija