• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Republika.rs

28.10.2023

23:05

"Proklinjem dan kada je došao u naše odeljenje"! Razredna masovnog ubice Koste K. poverila se majci žrtve!

Informer/shutterstock/printscreen

Vesti

"Proklinjem dan kada je došao u naše odeljenje"! Razredna masovnog ubice Koste K. poverila se majci žrtve!

Podeli vest

Dragana T., razredni starešina prošlogodišnjeg 7/2 OŠ "Vladislav Ribnikar", koje je 3. maja razorio Kesta Kecmanović, za nekoliko meseci moraće da svedoči o dečaku monstrumu pred Višim sudom u Beogradu u parničnom postupku protiv njega i njegovih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović.

Pitanje koje će Dragani sigurno postaviti punomoćnici porodica žrtava, kao i sudija, biće o urgenciji roditelja u vezi sa prebacivanjem zločinca iz odeljenja 6/3 u odeljenje u kojem je izveo krvavi pir, kao i promeni smene u školi. 

S tim u vezi, majka jednog od učenika Ribnikara otkriva da nastavnica Dragana apsolutno nije imala ništa sa prelaskom Kecmanovića u njeno 7/2 i da bukvalno proklinje dan kada je on došao.

Foto: printscreen

Nije bio odbačen od drugova

- Direktor škole je jedini koji donosi odluke tog tipa. Nastavnica Dragana nije imala ništa sa tim. Neka na sud zovu direktorku da to objasni jer Dragana je samo obaveštena da će im se priključiti novi učenik i sada je strašno uznemirena što će i pred sudom morati da govori na temu masakra koji je uništio njen razred i njen život  i sve što je predano gradila. Bila je ponosna na svoje đake i na rezultate koje postižu. Kada je taj dečak upisan u njeno odeljenje, Dragana je decu usmeravala da ga lepo prihvate i uključe kako u školske aktivnosti, tako i u druženja. Delovalo joj je da nema problema, dok nije došao taj kobni 3. maj. Posle zločina mi je rekla : "Proklinjem dan kada je došao u naše odeljenje" - ispričala je majka učenika.

 

 

 Osim razredne o kobnom danu, ali i onome što je prethodilo, a moglo je da ukazuje na problem biće pozvani da govore i drugi zaposleni u školi, ali Dragana T. je od svih u školi, istini za volju , najviše znala o toj deci kao njihova razredna. 

Foto: privatna arhiva

Ubijeni ućenici i čuvar škole

- Ona je imala sa decom takoreći drugarski odnos, jer ima dete godina njenih učenika. Čak su joj pričali i o simpatijama i kad ih nešto tišti, kad ih nervira neki drugi nastavnik jer daje teške kontrolne zadatke ili kada je prestrog u ispitivanju, ali nije primećivala ništa neobično u ponašanjui dečaka koji je 3. maja postao najmlađi masovni ubica na svetu - ističe izvor. 

Ista žena nadalje svedoči o užasno teškom psihičkom stanju razredne koja nije imala snage ni sposobnosti da u novoj školskoj godini počne da radi.  

- Dragana je majka jedne tinejdžerke i žena vesele naravi i pozitivnog duha, ali pucnjava na Vračaru je psihički slomila, tako da već pola godine ne usmeva da se trgne. Progone je slike od tog dana i prizori u školi i ispred nje. Prvo haos, vriska, cika i trka po školi. Metež i jurnjava u svim smerovima. Policija i lekari i tehničari na sve strane, Onda lica roditelja koji traže svoju decu koja nisu izašla iz škole sa drugarima čak ni kad se sve smirilo. Iščekivanje najcrnjih vesti...a onda i najteže slike koje će je verovatno progoniti dok je živa jer kao razredni starešina morala da identifikuje učenike koji su preminuli na licu mesta, one koje je drug iz odeljenja ubio kao zveri -  prepričao je sagovornik. 

Dragana Tomić bila je jedan od najponosnijih razrednih starešina u školi "Vladislav Ribnikar", vodila je bilingvalno prestižno odeljenje. Obožavala je svoje devojčice i dečake i sanjala je kako će izrasti u velike ljude sa sjajnim karijerama, a sada obilazi njihove spomenike  i raspituje se za stanje ranjene dece iz razreda. Šestoro njenih đaka je Kecmanović ubio i još pet ranio. 

- Verovala je u svako od te dete i mislila da će mnogo toga postići u životu jer je u njima prepoznavala želju da uče i napreduju. Volela je da ih gleda kako se smeju i raduju jedni drugima - rekla je jedna nastavnica iz Ribnikara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija