• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

26.10.2023

12:35

"Naježila sam se kad je Kosta tražio da izađe na prozor"! Dečak ubica ima nove prohteve, inspektore molio za ovo

Zoran Sinko

Vesti

"Naježila sam se kad je Kosta tražio da izađe na prozor"! Dečak ubica ima nove prohteve, inspektore molio za ovo

Podeli vest

Kosta K. (14), dete monstrum, kako nezvanično saznajemo, danas je molio dvojicu inspektora u civilu koji ga ne ostavljaju samog ni na sekund, da mu dozvole da gleda kroz otvoren prozor sobe u kojoj je smešten od kada je počinio masakr u školi na Vračaru.

Inspektori mu to nisu dozvolili jer vlada striktno pravilo da Kosta apsolutno ne sme da prilazi otvorenom prozoru kako ne bi komunicirao sa okolinom.

Oni su otvorili prozor preko puta kreveta maloletnog ubice da bi malo procirkulisao vazduh, budući da je napolju suvo i toplo vreme.

Foto: Informer

 

Dečak ubica osluškivao je glasove dece i njihovih roditelja koji su dopirali spolja, sa ograđenog igrališta Kilinike za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu i to ga je isprovociralo da traži dozvolu za prilazak prozoru u svet.   

- Naježila sam se kad sam čula da Kosta pita policiju da priđe otvorenom prozoru naspram kog i danju i noću stoji policijska patrola. U tom trenutku jedno dete je pravilo prve korake uz pomoć oca skoro ispod prozora sobe Kecmanovića, a dvoje dece se ljuljalo ispred policije koja obezbeđuje bolnicu otkad je on hospitalizovan - otkrio je izvor Republike iz bolnice.

Isti izvor kaže da se posebno vodi računa o tome da dečak- ubica ne naudi sebi, s tim u vezi strahiju da ne slomi prozor i da se staklom ne iseče, pa o tome posebno vode računa. 

- Kada se otvara prozor, dečak se drži podalje, a ponajviše zbog toga jer se strahuje kako bi pokušao da nađe način da privuče još pažnje povređujući sebe. Na prozorima jesu rešetke te nema mogućnosti od iskakanja, ali uvek se mora voditi računa da bi mogao da razbije okno i tako napravi dramu - kaže izvor i dodaje:

- Kada se otvara prozor, dečak se drži podalje, a ponajviše zbog toga jer se strahuje kako bi pokušao da nađe način da privuče još pažnje povređujući sebe. Na prozorima jesu rešetke te nema mogućnosti od iskakanja, ali uvek se mora voditi računa da bi mogao da razbije okno i tako napravi dramu.

Foto: Privatna arhiva

 

Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu donelo je 11. oktobra rešenje po kojem je Miljani K. određena mera zabrane prilaženja sastajanja i komuniciranja sa dečakom ubicom, sa kojim je nekoliko puta telefonski razgovarala u strogo kontrolisanim uslovima. 

Istog dana, Vladimiru K. ocu monstruma je produžen pritvor do 30 dana, usled postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će, u slučaju boravka na slobodi, u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je oružje i municiju učinio dostupnim sinu, za šta je zaprećena kazna do 12 godina zatvora


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija