• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.10.2023

13:43

Kosta K. krenuo u krvavi pir sa 92 metka u školu, a u drugove ispalio 45 projektila! Oružje uzeo od oca dva dana pre masakra

Informer/shutterstock/printscreen

Vesti

Kosta K. krenuo u krvavi pir sa 92 metka u školu, a u drugove ispalio 45 projektila! Oružje uzeo od oca dva dana pre masakra

Podeli vest

U Palati pravde danas je održano vanredno obraćanje glavnog javnog tužioca Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, Nenada Stefanovića. On se javnosti obraćao povodom podizanja optužnice protiv Vladimira Kecmanovića, oca dečaka ubice koji je izvršio masakr u Ribnikaru.

Tužilac je izneo detalje optužnice protiv oca i majke dečaka iz Ribnikara kao i protiv direktora i instruktora pucanja u klubu Partizan.

- Koferi su se nalazili u rancu crne boje, od čega je jedan kofer bio sa katancem koji je imao šifru, a drugi kofer je bio bez katanca. U istrazi je utvrđeno da je okrivljeni držao neobezbeđeno oružje u koferima umesto u sefu koji se nalazio pričvršćen za zid u ormaru u hodniku. Okrivljeni je tako uspeo da obezbedi detetu da dođe u posed dva pištolja, a prethodno ga je obučavao da puca u streljačkom klubu - rekao je on.

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Tužilac Nenad Stefanović

Kako je dalje naveo tužilac, dečak je u posed oružja došao 1. maja 2023 godine. "Sin okrivljenog je kako se sumnja došao u posed neadekvatno obezbeđenog oružja 1. maja 2023 godine, kada je napunio 6 pripadajućih okvira pištolja Češka Zbrojevka i Ruger, sa 92 metka, i stavio ih kod sebe, a trećeg maja ih je prebacio u svoj ranac i poneo sa sobom u školu Vladislav Ribnikar."

Foto: printscreen

 

Ušavši u prizemlje škole, dečak je pucao u radnika obezbeđenja, zatim je pucao u dve učenice koje su sedele za stolom za dežurstvo, kao u još jednu učenicu koja se nalazila pored klavira. Potom je hodnikom otišao do kabineta istorije u kojem su se na času nalazili nastavnica istorije, student istorije na praksi kao i 23 učenika odeljenja 7/2 u koje je ispalio ukupno 45 projektila. Tu je upucao decu i nastavnicu istorije.

Foto: Društvene mreže

Kosta K. sa majkom

Tužilaštvo neposredno vrši optuženje i majke dečaka zbog nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Ona je optužena jer je neovlašćeno držala municiju, a kako je pokazala istraga, na jednom od metaka za pištolj Češka Zbrojevka je pronađen njen DNK. Preciznije, na jednoj čauri koja je pronađena u kabinetu istorije pronađen je njen nesporni DNK.

Takođe, zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza neposredno su optuženi i predsednik streljačkog kluba Partizan  i instruktor u tom klubu.

Foto: ATAIMAGES

 

Direktor je kako se sumnja dao lažni iskaz pred tužilaštvom, kada je ispitivan u svojstvu svedoka u istrazi protiv oca dečaka iz Ribnikara tako što je tvrdio da on nije video dečaka da puca, da ga je video samo jednom preko video nadzora kako dotrčava do svog oca koji puca, te da je lično dao nalog instruktoru da dete izvede napolje.

Tvrdio je da nikada nije upoznao ovo dete niti je sa njim bio na vatrenoj liniji, a takav iskaz je suprotan dokazima koje je prikupilo VJT.

Foto: Informer

Hapšenje Koste K.

Instruktor je takođe lažno tvrdio da mu nije poznato da je otac dao dečaku da puca i tvrdio je da to nije video, a da jeste da bi sigurno sankcionisao takvo postupanje, kao i da mu nije poznato da je otac dečaka uopšte dolazio sa nekim u streljanu da puca.

Foto: privatna arhiva

Hapšenje Koste K.

Optužnica je predata višem sudu u Beogradu uz predlog sudu da optuženom ocu dečaka produži pritvor, kao i da ga nakon održanog glavnog pretresa sud proglasi krivim i osudi na maksimalnu kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

 

Za majku dečaka tužilaštvo je predložilo kaznu zatvora u trajanju od 2 godine i 6 meseci, a za direktora streljačkog kluba i instruktora kazna zatvora u trajanju od po 3 godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija