• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.03.2024

22:00

PAKLENI PLAN KECMANOVIĆA! Rođaci majke Koste K. bi da prebace imovinu na sebe! Obilaze notare i pokušavaju ovo

Informer, Društvene mreže

Vesti

PAKLENI PLAN KECMANOVIĆA! Rođaci majke Koste K. bi da prebace imovinu na sebe! Obilaze notare i pokušavaju ovo

Podeli vest

Rođaci Vladimira i Miljane Kecmanović, roditelja dečaka ubice Koste K. (14) za koga se sumnja da je 3. maja počinio stravičan masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru, na sve načine pokušavaju da blokiranu imovinu te porodice prebace na sebe, nezvanično saznaje Informer!

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, pojedini rođaci Kecmanovića, uz prethodni dogovor sa majkom Koste K., Miljanom, obilaze kancelarije javnih beležnika po gradu i raspituju se o tome na koji način bi mogli da imovinu, koja je odlukom suda blokirana, prebace na svoje ime.

Inače pored krivičnog postupka, protiv te porodice je pokrenut i parnični postupak, pošto su ih porodice nastradalih tužile zbog naknade nematerijalne štete usled smrti bliskog lica.

Tužbu je podnelo je ukupno 27 tužilaca, odnosno članova porodice žrtava masakra, a tuženi su maloletnik i njegovi majka i otac.

- Upravo zbog te tužbe i potencijalnog izgubljenog spora Kecmanovići na sve načine pokušavaju da spase svoju imovinu i nekretnine. To bi uradili ukoliko bi ta imovina bila uknjižena na neke druge osobe - tvrdi dobro upućen izvor Informera.

Foto: Foto: D. Ćuruvija, Miloš Rafailović

 

 

Zbog toga je, između ostalog, Viši sud u Beogradu privremeno je zabranio roditeljima Koste K. (14), koji je 3. maja pobio devetoro đaka i portira u školi na Vračaru, da prodaju svoju imovinu.

Ova odluka suda doneta je na predlog roditelja ubijene dece, pošto je utvrđeno da su Kostini otac i majka pokušali da prodaju porodični stan na Vračaru, što bi moglo da se protumači da su želeli da izbegnu plaćanje eventualne odštete zbog zločina koji je počinio njihov sin.

Slično pokušavali i ranije

Informer je sredinom juna prošle godine pisao o tome da roditelji Koste K., Miljana i Vladimir, pokušavaju preko notara da svu svoju imovinu, odnosno stan i poslovni prostor u Beogradu, kao i automobil prebace na rođake ili prodaju. Vladimir K. koji je u zatvoru od zločina koji je Kosta počinio njegovim pištoljem, u dogovoru sa suprugom Miljanom pokušao je da imovinu prebaci na rođake, ili čak proda, kako bi u jednom trenutku oni napusitli Srbiju.

Kostinim roditeljima je zabranjeno da prodaju ili da opterete hipotekom stan na Vračaru, delove poslovnog prostora u Beogradu i automobil i drugu vrednu imovinu.

- Ove privremene mere trajaće do pravosnažnog okončanja postupka koji se vodi protiv Kostinog oca Vladimira, optuženog za krivično delo protiv opšte sigurnosti, pošto je dečak njegovim pištoljem pobio decu i portira - rekao je izvor Informera ranije i dodao:

- Protiv rešenja Višeg suda dozvoljena je žalba, koja ne odlaže izvršenje rešenja.

Podsetimo, Kostin otac uhapšen je odmah nakon masakra, a tada je utvrđeno da je u više navrata vodio sina u streljanu i učio ga da puca. Pored toga, nije adekvatno obezbedio sef u stanu na Vračaru u kom je držao oružje, koje je Kosta iskoristio da počini masakr.

 

- U krivičnom postupku koji se vodi protiv Kostinog oca porodice žrtava su oštećena strana. Oni u toku postupka imaju pravo da zatraže naknadu štete od njega zbog duševne boli i patnje. Kad se saznalo da se Vladimir iz pritvora raspitivao o tome kako bi mogao da proda stan i kad je njegova supruga pokušala da prenese tu nekretninu na treće lice, devetoro oštećenih, članova porodice ubijene dece, predložilo je sudu da se Kostinim roditeljima zabrani raspolaganje imovinom. Na taj način hteli su da spreče Kostine roditelje da onemoguće eventualnu isplatu odštete na kraju sudskog postupka - objasnio je ranije sagovornik Informera.

Kosta je, inače, krivično odgovoran, ali ako se psihijatrijskim veštačenjem, koje je u toku, utvrdi da je neuračunljiv ili opasan po okolinu, mogao bi do daljeg da ostane na lečenju u nekoj ustanovi zatvorenog tipa.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Zikica

pre 4 nedelje

Gde ide ovo vise, pod pretpostavkom da je tekst tacan…

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija