• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.03.2024

07:09

Nastavlja se suđenje roditeljima dečaka ubice! Vladimir i Miljana će danas svedočiti po tužbi porodice ubijene Adriane

Masha Bandjur

Vesti

Nastavlja se suđenje roditeljima dečaka ubice! Vladimir i Miljana će danas svedočiti po tužbi porodice ubijene Adriane

Podeli vest

U Višem sudu u Beogradu danas će se nastaviti parnični postupak po drugoj tužbi koju je podnela porodica ubijene Adriane Dukić protiv Vladimira i Miljane Kecmanović, ali i dečaka ubice koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole.

Na današnjem ročištu planirano je svedočenje Vladimira Kecmanovića i Miljane Kecmanović.

Svedočenje oca i majke Adriane

Na prethodnom ročištu svedočili su majka i otac ubijene Adriane Dukić.

Dane Dukić je pred Sudom ispričao da se zajedno sa porodicom preselio iz Francuske 2020. godine u Srbiju jer su hteli da se više posvete deci. On je detaljno ispričao njihovo porodično stanje, te je naveo i da pored Adriane koja je ubijena, imaju još dvoje mlađe dece.

Tog 3. maja, kako je rekao Dukić, njima je stao svet, njihova ćerka je ubijena, a pored nje je bio i mobilni telefon kroz koji je prošao metak. Zbog toga, on misli da je devojčica htela da ga pozove.

- Svaki dan idemo na groblje da je poljubim i izvinim joj se - rekao je Dukić i dodao da se oseća krivim što su se preselili u Srbiju.

Na pitanje kako su njegova mlađa deca reagovala i podnela smrt sestre, on je rekao da im je teško i da moraju da nose takvo breme da im je sestra ubijena u školi.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Dukić smatra da je ovaj masakr propust roditelja, te mu nije jasno kako je moguće da je to dete odlučilo da uzme toliko života u samo dva minuta.

"Htela je da bude kardiolog da bi izlečila dedu"

Majka ubijene devojčice Biljana Paunović naglasila je da je njena ćerka bila veoma odgovorna, da se brinula o sestri i bratu jer je bila najstarija, kao i da je htela da bude kardiolog kako bi izlečila dedu.

Govoreći o 3. maju, Paunovićeva je rekla da, kada je čula za pucnjavu, nije bila zabrinuta, sve dok je najbolja drugarica njene ćerke nije pitala da li zna gde je ona, kada je otišla sa posla i stigla ispred škole. Paunovićeva je za ubistvo ćerke saznala dok se vraćala kući, a to joj je saopštio muž, i kako je navela, ona je pala na kolena i počela da vrišti. Ne seća se kako je stigla kući.

Za sve prisutne u sudnici je bilo potresno objašnjenje na koji način su mlađoj deci saopštili da njihove starije sestre više nema, da je ubijena, kao i kako da im objasni da je nju ubio školski drug za školskom klupom.

- Jedina moja greška je što sam je pustila taj dan da ode na vreme u školu i što sam je učila da nigde ne kasni, da poštuje tuđe vreme - rekla je Paunovićeva i dodala da bi njena ćerka možda bila živa da je zakasnila u školu.

Foto: Informer/Dana Ćuruvija

 

Istakla je da su roditelji čija su deca tog dana izašla iz škole veoma srećni, dok su oni roditelji ubijene dece "doživotno mrtvi". Nedeljni ručak koji je, kako je naglasila, pre bio ispunjen smehom i srećom, sada je ispunjen odlaskom na groblje i plakanjem.

27 članova porodica podnelo privatnu tužbu

Ukupno 27 članova porodica ubijenih u OŠ "Vladislav Ribnikar" podneli su tužbu protiv dečaka ubice, njegovog oca Vladimira Kecmanovića, majke Miljane Kecmanović i protiv škole.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija