• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

20.03.2024

17:09

Dečak ubica napustio kliniku! Jake snage policije sprovele Kostu K. na ovu lokaciju

Zoran Sinko/ print

Vesti

Dečak ubica napustio kliniku! Jake snage policije sprovele Kostu K. na ovu lokaciju

Podeli vest

Kosta K. (14) koji se mesecima nalazi u Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu, pre par nedelja izašao je iz ove ustanove pod jakom pratnjom policije!

Naime, nakon što je 3. maja prošle godine izvršio stravičan masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar" i ubio devetoro učenika i čuvara škole koju je i sam pohađao, on je smešten na kliniku, gde ga u svakom trenutku čuvaju policajci. 

Posle dugo vremena, on je na kratko napustio bolnicu.

- Kosta nema pravo da napušta kliniku, ali ima pravo na periodične šetnje u prostoru koji određuje ustanova u kojoj se nalazi. Međutim, pre par nedelja se dogodilo da je Kosta pod jakom pratnjom policije ipak napustio objekat zbog rutinskog pregleda koji je imao. Odmah nakon toga, on je vraćen nazad u ustanovu - navodi izvor upoznat sa slučajem.

 

 

U prilog ovoj činjenici je ono što je Republika prva pisala, a to je da se Kostina majka, Miljana Kecmanović žalila zaštitniku građana da njen sin ne ide nigde, već da je izašao samo kod lekara pod pratnjom policije, što potvrđuje gore napisanu informaciju.

- Van svake pameti! Miljanini zahtevi su bezobrazni i bezobzirni, pre svega prema deci i Draganu koje je njen sin ubio. Kostu 24 sata čuva policija da ne bi pokušao da pobegne ili naudio nekome sa Klinike, a ona traži poseban nadzor bolnice jer strahuje za bezbednost sina. Sramota. Nema trunku osećaja, samo razmišlja o sinu ubici, još se žali što nema posete, a i samoj joj je zabranjeno da komunicira sa njim i da ima kontakt, ko zna na šta bi pokušala da ga nogovori da kaže na suđenju - rekao je prethodno izvor za Republuku.

Da podsetimo, Kosta K. je izvršio brutalni napad, ubivši devetoro đaka i radnika obezbeđenja, a ranio petoro dece i nastavnicu istorije u svom krvavom pohodu u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Foto: Informer

 

 

Prema rezultatima istrage, dečak je 3. maja koristio dva očeva pištolja koje je uzeo iz sefa. Dodatno je pripremio četiri Molotovljeva koktela, sve to stavio u ranac i krenuo u školu, gde je izvršio svoj krvavi pir.

Uzimajući u obzir preciznost i brzinu napada, utvrđeno je da je Kosta ispalio ukupno 57 metaka tokom pohoda koji je trajao svega 120 sekundi. Na ulazu u školu prvo je ubio pripadnika obezbeđenja i tri devojčice, nakon čega je ušao u učionicu gde je imao čas istorije. Tamo je ranio nastavnicu Tatjanu Stevanović i likvidirao šestoro dece, dok je petoro zadobilo ozbiljne povrede.

Policija je obaveštena o pucnjavi u 8.42, kada je sam Kosta pozvao policiju nakon što je napustio učionicu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan Maric

pre 1 mesec

Кости су погажена основна људска права. Породица треба да се оврари међзнаридним институцијама. Ма које дело да је починио, не сме се злостављати, а Србија изгледа да фа бесоравно тамничи у нехуманим условима???

Ovdašnji

pre 1 mesec

Sproveden je pod jakim policijskim snagama. Ko, dete od 14 godina? E policijo!, čudo ne pozvaste i vojsku u pomoć ?

Duško

pre 1 mesec

Zločin je protest protiv nepravilnosti socijalnog poretka, u jednom romanu Dostojevskog. Ovde je protest protiv...........??????

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija