• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

18.11.2023

14:56

Otpravnik vozova priznao grešku! Normalizovano stanje, raščišćena pruga kod Odžaka!

Informer

Vesti

Otpravnik vozova priznao grešku! Normalizovano stanje, raščišćena pruga kod Odžaka!

Podeli vest

Pruga kod Odžaka, gde je sinoć došlo do sudara dva voza je raščišćena,

Sada sledi detaljan pregled pruge i neophodna sanacija, a očekuje se da bi železnički saobraćaj na ovoj deonici mogao da bude normalizovan u ponedeljak.

"I putnički, i teretni voz uklonjeni su sa lokacije između Odžaka i Ratkova, gde se sinoć dogodio sudar ove dve kompozicije. Najpre je danas u prepodnevnim satima uklonjen teretni voz. Nakon toga, a posle konsultacija stručni službi i Pomoćnog voza Infrastrukture železnica Srbije, doneta je odluka da se putnički voz sa mesta sudara 'odgura' uz pomoć dizel lokomotive do Odžaka", potvrdio je  Nenad Stanisavljević, portparol "Infrastrukture železnice Srbije".

Kako je naveo Stanisavljević, radnici Infrastrukture sada treba da pregledaju prugu i utvrde u kakvom je stanju, da li ima oštećenja i kada će biti osposobljena za saobraćaj.

Podsetimo, do nesreće je došlo u petak oko 18.30 časova, na potezu Novi Sad - Odžaci - Bogojevo.

Kako je ranije saopšteno, prilikom saobraćaja voza broj 25412 prevoznika Srbijavoz, između službenih mesta Ratkovo - Odžaci, došlo je do naleta voza 25412 koji saobraća na relaciji Novi Sad - Subotica na kraj međunarodnog teretnog voza broj 49028. Ovom prilikom povređeno je više osoba, od kojih je pet zadržano na bolničkom lečenju.

Infrastruktura železnice Srbije saopštila je ranije danas da je tokom istražnog postupka zaposleni tog preduzeća J. M. na poslovima otpravnika vozova u stanici Ratkovo usmeno priznao propust u radu koji je izazvao nastanak železničke nesreće kod Odžaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija