• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Index.hr

19.11.2023

17:22

Srpkinja uhapšena jer je Hrvaticu držala kao roba i terala je da prosi! Ovako ju je namamila

Shutterstock

Vesti

Srpkinja uhapšena jer je Hrvaticu držala kao roba i terala je da prosi! Ovako ju je namamila

Podeli vest

Zagrebačka policija uhapsila je troje ljudi, dva muškarca od 51 i 20 godina i državljanku Srbije od 21 godinu zbog sumje da su ženu od 59 godina držali u ropskom položaju, terali je da čisti i prosti za njih, tukli je i mučili dok im nije pobegla.

Policija sumnja na to da je mladić od 20 godina u dogovoru s članovima svoje porodice, muškarcem (59) i devojkom (21) obećao Hrvatici zaposlenje u Hrvatskoj, a da su je terali da za njih prosi i čisti, tukli je i šamarali, piše Index.hr.

Nakon što je žrtva u septembru prošle godine doputovala u Hrvatsku, ova porodica ju je smestila u kuću na području Pisarovine, oduzeli joj lične isprave i naterali na prosjačenje pod izgovorom da je dužna da podmiri troškove smeštaja i drugih potrepština.

Prema navodima policije, 51-godišnjak je od tada svakodnevno dovozio 59-godišnjakinju do zagrebačkog Kvaternikovog trga, gde je ona svakodnevno prosjačila novac od prolaznika i potom ga predavala 20-godišnjaku.

Foto: Shutterstock/Robson90

Ilustracija

Međutim, kada je 59-godišnjakinja jednom prilikom isprosila manji novac od očekivanog, 20-godišnjak ju je išamarao, dok ju je 21-godišnjakinja jednom prilikom nogom udarila u telo. Uz to, terala ju je da čisti kuću, a zajedno s drugom dvojicom osumnjičenih nije joj omogućila doktorski pregled usled zdravstvenih tegoba koje su je zadesile.

Policija ističe da je trojac zloupotrebio teški položaj zavisnosti 59-godišnjakinje. Kada je u oktobru ove godine pobegla od nasilnog trojca, osumnjičenici su je pronašli u kući njenog poznanika u Dubravi i ponovo pokušali da nateraju na prosjačenje.

Nakon što je 59-godišnjakinja odbila da prosjači, 20-godišnjak i 21-godišnjakinja su je ugurali u gepek "citroena" ali je ona uspela da otvoriti vrata i pobegne u kuću svog poznanika, nakon čega su se nasilnici udaljili. Osumnjičenima je određen pritvor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija