• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/kurir

28.11.2023

08:48

Užasna sudbina naših zemljaka: Za dve godine devet Srba poginulo u udesima u Americi

Informer

Vesti

Užasna sudbina naših zemljaka: Za dve godine devet Srba poginulo u udesima u Americi

Podeli vest

Prošle nedelje u Americi je poginuo Nebojša Rapajić (43) iz Subotice, a on je samo još jedan naš zemljak koji je u stravičnom udesu izgubio život, jer nažalost crna statistika pokazuje da je on deveti Srbin koji je u poslednje dve godine poginuo u nesrećama u SAD.

Rapajić koji godinama živi i radi na Floridi 22. novembra poginuo je u udesu kada je na njega dok je vozio bicikl naleteo "nisan" koji je prethodno prošao na crveno svetlo. Saobraćajka je bila jeziva, a od zadobijenih posledica Subotičanin je preminuo. Od njega se danima opraštaju porodica i prijatelji, pa čak i crkvena zajednica.

Foto: gofundme.com/Facebook

Nebojša Rapajić nasradao kada je na njega dok je vozio bicikl naleteo vozač koji je prošao na crveno

 

Nažalost, Rapajić nije jedini koji je poginuo u nesrećema u "obećanoj zemlji" Americi gde je kao i svi "krenuo trbuhom za kruhom."

Pre samo mesec dana u Misisipiju, tačnije 11.oktobra poginuo je kamiondžija Milan Alilović (41) iz Beograda kada je na njega naleteo automobil u kome se nalazio osumnjičeni koga je jurila policija. Naime, taj osumnjičeni je prethodno pratio svoju suprugu, prema kojoj ima meru zabrane prilaska i ne sme da joj se približava, a nakon njene prijave policija ga je jurila i u toj juranjavi je došlo do sudara. Nesreećni Alilović je iza sebe ostavio suprugu i maloletno dete, kome je dao ime po njihovom bratu koji je pre 18 godina poginuo u saobraćajnoj nesreći kada je imao samo 21 godinu.

Foto: Informer

Milan Alilović

 

Luka Ćuk (29) iz Valjeva poginuo je 21. juna kada je vozeći kamion u Indijani u Americi. Do nesreće je došlo na naplatnoj rampi auto-puta u Indijani kada se svojim kamionom zakucao u svog kolegu koji je bio ispred njega.Valjevac je sahranjen u Srbiji zahvaljujući donacijama gde je prikupljano 75.000 dolara za troškove transporta i sahrane.

Foto: gofundme.com

Luka Ćuk

 

Nemanja Radenković (30) iz Niša nastradao je 10. marta u okolini Merilenda, ali se ne zna kako je zapravo došle do nesreće u kojoj je on preminuo. Nesrećni Radenković je radio kao vozač kamiona, pa nije isključeno da je u tom teretnjaku i bio kada je došlo do nesreće.

Bračni par Miloje (85) i Milana (77) Marković stradali su u saobraćajnoj nesreći 8. novembra 2022. kada su se automobilom marke "tojota" zakucali u kuću u Park Ridžu.Porodica Marković navela je i da je bračni par odrastao u Robajama u Srbiji i da su njih dvoje bili prijatelji od Milanine pete godine, a sahranjeni su u Čikagu.

Tina Tintor (23), devojka rodom iz Srbije nastradala je 2. novembra 2021. u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u Las Vegasu, koju je pijan izazvao Henri Rags Treći, bivši igrač američkog fudbala iz Las Vegasa. Rags je, podsetimo, vozio 250 kilometara na sat kada se zakucao u automobil u kom je bila Tina sa svojim psom Maksijem. Od siline udarca, Tinin automobil se zapalio, a nesrećna devojka živa je izgorela zajedno sa svojim ljubimcem.

Foto: AP/Tanjug

Rags vozio pijan 250 kilometara na sat kada je udario u automobil u kojem je bila Tina Tintor

Rags je u avgustu ove godine osuđen na tri godine zatvora i na 10 godina uslovno.

Miloš Marjanović (34) iz Leskovca poginuo je 13. juna 2021. u nesreći glisera na reci Meramek u blizini gradića Fentona, američka država Misuri. Inače, do nesreće je došlo nakon što se brod, u kome je pored Marjanovića bilo još pet srpskih državljana zakucao u kamenje u plitkom delu reke.Nesrećni Marjanović živeo je u čikaškom predgrađu Brukfild, gde je radio u jednoj radionici za popravku kamiona. Sahranjen je u svom rodnom kraju.

Foto: SCREENSHOT GOFUNDME.COM

Nikola Đorđević

Nikola Đorđević (20) iz Prokuplja, poginuo je u saobraćajnoj nesreći u gradu Šipingport u Pensilvaniji 16. februara 2021. Nikola se, kobnog dana, sa ocem vraćao kući kada se auto u kome su bili sudario sa drugim vozilom. 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15