• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs/Informer.rs/D. I.

01.05.2024

10:53

"Kućni budžet bi trebalo da bude bar 3.000 evra": Teya Dora opisala idealan praznik rada, pa progovorila o prosečnoj plati

printscreen instagram

Estrada

"Kućni budžet bi trebalo da bude bar 3.000 evra": Teya Dora opisala idealan praznik rada, pa progovorila o prosečnoj plati

Podeli vest

Srpska predstavnica na "Evroviziji 2024" danas slavi rođendan i ukazuje na to koliko bi trebalo novca svaka porodica da ima.

Teya Dora, predstavnica Srbije na predstojećoj "Evroviziji", danas puni 32 godine, a osim po svom rođenanu 1. maj joj je velika asocijacija na porodicu. Sa roditeljima je kao devojčica praznik rada provodila na borskom jezeru s obzirom na to da je iz Bora, a sada u Malmeu proslavlja i priprema se za veliko muzičko takmičenje:

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

- Svakako je lepo roditi se na tako veliki praznik koji se slavi u celom svetu s jednom vrlo pozitivnom konotacijom o ravnopravnosti i ljudskim pravima. Međutim, moja mama, koja je antropolog, rekla mi je da je to datum koji su mnogi narodi u svetu obeležavali i u prethrišćansko vreme kao buđenje prirode i palili su velike vatre oko kojih su se okupljali ljudi prizivajući dobre sile iz prirode da ih čuvaju i štite. Verujem da je to zaista hiljadama godina duga tradicija. Na taj način posmatram i uranke koji se organizuju za 1. maj. Naravno da sam s mamom i tatom kao mala često išla na njih, a pre svega na Borsko jezero - istakla je predstavnica Srbije na "Evroviziji 2024".

Foto: E-stock

 

 

 To je uvek bio spektakularni događaj jer su se mama i tata trudili da mi bude jako zabavno i da se bukvalno ceo dan smejem. Mislim, tako mi je prolazio verovatno svaki dan, ali za moj rođendan su uvek pozivali mnogo dece s kojima sam se inače družila - prisetila se.

- Onda smo 1. maja ili na Borskom jezeru ili u Donjem Milanovcu, gde smo doskora imali mali stan na samoj obali Dunava, organizovali razne pozorišne predstave i festivale na kojima smo pevali, kao i različite kvizove. Vrhunac je bio kad je mama iznosila neobične torte koje je sama pravila, a koje su bile u obliku likova iz Diznijevih filmova koje sam obožavala ili raznih životinja koje oduvek volim - poput leptira i lastavica. Mi deca smo vrištali od sreće - istakla je Teya Dora.

Kaže, od prvog honorara kupila je važnu stvar.

- U muzičkoj industriji su honorari uglavnom vrlo pristojni u odnosu na prosečne plate. Ako se dobro sećam, od prvog honorara sam kupila neki nameštaj za kuću - priznala je pevačica.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

 

Da se ona pita, na pitanje kolika bi trebalo da bude prosečna plata, rekla je:

- Da bi čovek zaista mogao da živi zdravo, da se kvalitetnije hrani i da može sebi da priušti odlaske na kulturna dešavanja, u spa-centar i da malo putuje, pretpostavljam da bi kućni budžet trebalo da bude bar 3.000 evra.

- Za porodice s decom verovatno i više, zato što i deca imaju dodatne potrebe za zabavu i edukaciju - pojasnila je Teya Dora 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija