• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

28.11.2023

11:30

"Strahujemo da je požar podmetnut": Radojku u jednom danu izgorele životinje, seno, kukuruz i drva

RINA

Vesti

"Strahujemo da je požar podmetnut": Radojku u jednom danu izgorele životinje, seno, kukuruz i drva

Podeli vest

U subotu, 25. novembra u večernjim satima došlo je do požara u selu Belosavcu kod Topole u pomoćnom objektu Radojka T. Iako za sada nije utvrđen uzrok, komšije ovog muškarca su u strahu s obzirom da je pre skoro tačno tri godine podmetnut požar na njegovom pomoćnom objektu i da počinilac i dalje nije pronađen.

Naime, kako su za "Blic" ispričale komšije od Radojka, u pomoćnom objektu koji je izgoreo u subotu su bile životinje - 9 sjagnjenih ovaca, jedna svinja od 300 kilograma i dve manje.

Unutra je bilo između 7 i 8 metara drva, bale sena i kukuruz.

Kako navode iz Osnovnog javnog tužilaštva u Aranđelovcu, dežurni tužilac je obavešten od strane policijskih službenika da se dogodio požar, a uviđaj je obavljen i istome su pristustvovali policijski službenici i predstavnici Sektora za vanredne situacije u Kragujevcu.

"Naloženo je da se ovom tužilaštvu dostavi kompletan izveštaj, tako da u ovom trenutku ne možemo da se izjasnimo o uzroku požara, s obzriom da su u toku provere na predmetnoj prijavi", naveli su oni.

Goreo pomoćni objekat i u decembru 2020. godine

Uprkos tome, komšije Radojka tvrde da on nije bio kod kuće u trenutku kad je izbio požar i da nije bilo tehničkih mogućnosti da se objekat upali jer u njemu nije bilo struje.

- Smatramo da je požar podmetnut. Na to nas navodi i činjenica da ovo nije prvi put da se u blizini njegove kuće dešavaju požari. Pre nekoliko mu je izgoreo senjak. U komšiluku više niko od nas se ne oseća bezbedno - kažu komšije.

Da je i pre požara od subote goreo pomoćnik objekat u vlasništvu Radojka potvrđuje i Osnovno javno tužilaštvo u Aranđelovcu.

- Proverom kroz evidenciju OJT u Aranđelovcu utvrđeno je da u decembru 2020. godine, Radojko T. prijavio policijskim službenicima PS Topola da je došlo do požara na njegovom pomoćnom objektu u selu Belosavci, a u vezi koje prijave je dostavljen izveštaj ovom tužilaštvu zajedno sa Zapisnikom o pregledu mesta požara Sektora za vanredne situacije u Kragujevcu. Prema pomenutom zapisniku požar je najverovatnije nastao otvorenim plamenom izazvanim od strane nepoznatog lica. To je naloženo policijskim službenicima da prikupe potrebna obaveštenja i preduzmu druge mere radi pronalaska učinioca i rad po predmetnoj prijavi je takođe u toku - naveli su oni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija