• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Kurir.rs

03.12.2023

12:38

Ko je misteriozna prijateljica Veljka Belivuka? Žene klana optužene za "pranje para", a starlete će da svedoče!

E stock/tanjug/informer/dado djilas

Vesti

Ko je misteriozna prijateljica Veljka Belivuka? Žene klana optužene za "pranje para", a starlete će da svedoče!

Podeli vest

U optužnici protiv kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, po kojoj se njima i pripadnicima klana sudi za sedam ubistava, otmicu, silovanje, trgovinu drogom i oružjem, na spisku od preko 30 optuženih nalazi se i ime jedne žene, Slađane Sekulić iz Loznice.

Međutim, ona nije jedina žena povezana sa ovim klanom...

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal ne stavlja na teret jedinoj ženi klana da je učestvovala u surovim ubistvima u kući strave u Ritopeku, ali je sumnjiči da je sa suprugom, bivšim policajcem koji se nekad zvao Dragan Sekulić, ali je promenio ime i sad se zove Vlado Georgiev, u iznajmljenom stanu u Humskoj ulici držala oružje i municiju, kao i da je iz istog stana osmatrala prostorije na stadionu u Humskoj i dojavljivala vođama grupe da li u blizini ima policije.

Foto: E stock

Tanja Miljković se smeje u publici dok pričaju o zločinima

- Slađana Sekulić, kako se u optužnici navodi, Belivuku je ustupila i kuću u Tršiću kod Loznice, poznatu kao "Deda Mrazova kućica", koja je prema prikupljenim dokazima služila kao "štek-kuća" u kojoj je on poslednju Novu godinu na slobodi, pre hapšenja 4. februara 2021, proveo sa suprugom i decom - podseća sagovornik Kurira.

Jedina žena koja iz boksa za optužene prati suđenje, podsetimo, brani se sa slobode, a iz presretnutih telefonskih razgovora i drugih dokaza proizilazi da je bila bliska s Belivukom i njegovom suprugom Bojanom i pre hapšenja se družila i viđala s njima.

Bojana Belivuk, kao i supruga Marka Miljkovića, Tanja Miljković, obuhvaćene su trećom optužnicom, podignutom zbog sumnje da su novac stečen od kriminala ubacivale u legalne tokove sa svojim muževima. Osim njihovih supruga, optužnicom za pranje novca obuhvaćene su još dve žene, supruga optuženog pripadnika kriminalne grupe Filipa Ivanovskog, Marija M., kao i Belivukova tašta Snežana Đ.

Foto: Arhiva

Bojan Belivuk, supruga Velje Nevolje

Inače, supruge Belivuka i Miljkovića su zbog pranja novca bile uhapšene, ali su posle saslušanja puštene.

- Hapšenje naših žena je odraz nemoći, one nisu cinkaroši - rekao je, navodno, Belivuk na saslušanju u tužilaštvu posle privođenja Bojane Belivuk i Tanje Miljković.

Koja je uloga Mire Poštarke?

Kako se pokazalo tokom dosadašnjeg suđenja, važnu ulogu u funkcionisanju klana imalo je još nekoliko žena, a u sudnici se najčešće pominjalo ime izvesne Mirjane Ranisavljević, koju je svedok-saradnik Bojan Hrvatin oslovio nadimkom Mira Poštarka. 

Bojan Hrvatin rekao je da je ona "Belivukova prijateljica koja je dolazila u prostorije na stadionu Partizana".

Navodno, reč je o Mirjani Ranisavljević, kojoj je policija zaplenila pet mobilnih telefona i laptop računare i poslala ih na veštačenje.

- Ona je odmah posle hapšenja kriminalne grupe, kad joj je policija zakucala na vrata, pristala na saradnju i dala šifre svojih telefona, od kojih je jedan bio kriptovani, za tajnu komunikaciju. Mirjana Ranisavljević se ne dovodi u vezu s likvidacijama, ali u njenom telefonu su pronađene slike koje imaju veze s najtežim krivičnim delima - otkrio je ranije izvor Kurira.

Bivša supruga rođaka Radoja Zvicera

Aleksandra Živković, bivša supruga Radoja Živkovića, rođaka vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera, svedočila je na suđenju Belivukovom klanu. Naime, tokom istrage je otkriveno da je kuća u Surduku u kojoj je spaljeno telo Gorana Mihajlovića u njenom vlasništvu.

Inače, njen suprug je u pritvoru u Istanbulu, pošto je uhapšen zbog učešća u ubistvu vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

Foto: printscreen instagram/ticamaksimovic

Tijana Ajfon je bila u vezi sa članom klana

Za sledeće suđenje predviđeno je saslušanje još tri devojke, koje su takođe dolazile u prostorije na stadionu - Dunje V., Darije J. i Katarine M. Navodno, one su bile prisutne kad je tamo mučen jedini preživeli I. S., koga je klan oteo, a koji ih je opisao kao "devojke koje on može da vidi samo na televiziji".

Starlete Tijana Maksimović zvana Tijana Ajfon i Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, posle hapšenja kriminalne grupe dale su iskaz u policiji, ali one u optužnici nisu predložene za svedoke. Inače, javnosti je poznato da je Tijana Ajfon pre hapšenja grupe bila u vezi s jednim od optuženih, Milovanom Tadićem zvanim Miksna, koji je tokom boravka u pritvoru dobio dete s drugom ženom.

Tokom suđenja kriminalnoj grupi najčešće se pominjala izvesna Mira Poštarka, za koju je svedok-saradnik Bojan Hrvatin rekao da je "Belivukova prijateljica koja je dolazila u prostorije na stadionu Partizana".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija