• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir

05.12.2023

12:11

"Vanja je poznavala osobu koja ju je odvela": Kazne za otmice sa ubistvom su od 5 do 10 godina

Facebook printscreen

Vesti

"Vanja je poznavala osobu koja ju je odvela": Kazne za otmice sa ubistvom su od 5 do 10 godina

Podeli vest

Maja Jovanović, generalni sekretar IBSSA-Biroa za borbu protiv trgovine ljudima i Andrija Magdalenić, advokat gostovali su u jutarnjem programu "Redakcija" u razgovoru o otmici i ubistvu Vanje Đorčevske u Skoplju.

Jovanović pretpostavlja da je nešto krenulo po zlu. Da plan nije bio ubiti dete.

- To mi liči na okolnost, koja je rezultirala smrću deteta, mislim da to nije bio plan, a kao i indicije u slučaju frizera. Zarad duga od petsto evra nekoga ubiti? To nije razlog da se neko ubije. Zbog curenja detalja, ugašen je taj život, zbog određene sigurnosti i organizacije. Njen nestanak je prijavila majka, a potom i otac. Zamoliću roditelje da (znaju) da nisu prva stavka društvene mreže, nego državne službe - istakla je Jovanović.

- Nemojte kada vam ukradu dete da prvo javite društvenim mrežama - upozorila je Jovanović koja veruje da će i majka biti procesuirana radi ove situacije.

Foto: Facebook/printsktin

 

- Moramo znati i kakvo je stanje bilo u ovoj porodici. Roditelji u prvom udaru ne govore sve, tek kasnije, kako odmiče ceo proces, pojavi se jedna nova informacija koju su roditelji zaboravili da kažu ili smatrali da je nebitno. Vanja je nestala u 7 časova ujutru. Moje mišljenje je da je poznavala otmičara, to je bilo jutarnje vreme. Da je ona pružila otpor, neko bi čuo i video, Vanja je poznavala osobu koja ju je odvela - veruje Jovanović.

Andrija Magdalenić, na uvode voditeljke o tome da li postoji mogućnost da je neko od policije umešan, potvrđuje da je to moguće u teoriji, te da praksa pokazuje da isto tako i njih roditelji mogu tužiti.

- Oba ubistva su brzo otkrivena, ovo je bilo u rekordnom roku, mislim da nema mesta, za optužbe. Može da se traži odgovornost krivca, jer niko se ne bi bavio poslom policije da može bilo ko da ih tuži...Slažem se da kazne treba da budu strože, posebno kada je reč o otmici, kod nas su kazne od 5 do 10 godina za otmicu sa ubistvom! - rekao je Magdalenić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija