• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pavle Ivković

05.12.2023

12:46

"Opirala se pa su je ubili, a otac nije to očekivao": Psiholog Čolaković za Informer uporedio Vanjino ubistvo sa dva slična slučaja u Srbiji

Media centar Odbrana, Društvene mreže

Vesti

"Opirala se pa su je ubili, a otac nije to očekivao": Psiholog Čolaković za Informer uporedio Vanjino ubistvo sa dva slična slučaja u Srbiji

Podeli vest

Psiholog Radiomir Čolaković u razgovoru za Informer.rs govorio je o otmici i ubistvu maloletne Vanje Dorčevske iz Skoplja. Kako je više puta istakao, on smatra da otac devojčice nije ni slutio da će epilog biti tragičan.

- Ovo je jako složena situacija moram da kažem, imamo prvo otmicu pa ubistvo. Po mom nekom mišljenu, u pitanju je čisto koristoljublje a mi imamo malo informacije. Prema onome što imamo, i što sam saznao putem medija, daću i neko svoje mišljenje. 

- Moje mišljenje, je da otac nije zano da će otmičari ubiti njegovo dete. Ako je zaista odao informacije, to je bilo planirano da se uzme novac, žena zastraši i da oni podele pare. Do tragičnog ishoda je došlo, kada je devojčica verovatno počela da se brani i oni su videli da stvar izmiče kontroli i tada su je ubili, tada je iz ubice "izašla" impulisvno-agresivna reakcija i on je ubio dete - priča nam psiholog i dodaje:

- Takođe, mislim da, sa rezervom govorim, on nije ni slutio šta može da se desi detetu i da će ona biti ubijena. Znate kako, zna se kada se rade otmice, nema ubistva, sem kada druga strana ne želi da uradi traženo od otmičara, a nekada se radilo tako što odseku prst pa pošalju porodici, ili slične neke metode. Ovo ne pamtim, da se otmica ovako završila. 

Foto: Goran Stanković

 

 

Budući da psiholog misli da otac nije ni slutio šta će se desiti, imali smo konkretno pitanje: Koliko čovek mora da bude bolestan, da svoje dete zarad novca izložo takvoj traumi, tačnije kidnapovanju?

- Nisam imao takvih slučajeva, ali ja mislim da je on bio ogorčen an svoju ženu i da je njen lik pretočio a dete. To je ono, različite psihološke struktire. Pa sećamo se ubistva kod Rakovice kada je otac pred majkom ubio dete, a imamo i onog što je dete držao u kadi, to vam je taj profil ljudi. Puno detalja je tu potrebno, ja vam ovo pričam na osnovu stvari koje sam saznao iz medija - zaključuje za Informer.rs Čolaković. 

Podsetimo, zna se da je Palevski 30. novembra napustio Severnu Makedoniji i navodno je ušao u Srbiju, odakle je, kako se sumnja, prebegao u Bugarsku. Međutim, tamošnje vlasti nemaju informaciju da je na njihovoj teritoriji. Sada se spekuliše da je uspeo da stigne do Turske.

Foto: Reuters/facebook

 

 

Mala Vanja je oteta 27. novembra oko 7.20 ujutru kada je kretala u školu. Ona je savladana i vezana u ulazu zgrade, stavljena u vreću, pa potom u automobil. Istog dana je i ubijena, a njeno telo pronađeno je 3. decembra u ataru sela Brazda na obodu Skoplja. Nedaleko odatle pronađen je i spaljeni automobil kojim je oteta.

Istragom je ustanovljeno da je dete proživelo horor poslednjih sati svog života.

Za njenu otmicu i ubistvo sumnjiči se pet osoba, među kojima je i njen otac. Ocu i još trojici osumnjičenih određen je pritvor do 48 sati, dok je za glavnim osumnjičenim Ljupčom Palevskim Palčom Ministarstvo unutrašnjih poslova Severne Makedonije raspisalo sinoć poternicu. Kako je za Telegraf.rs potvrđeno iz suda u Skoplju, prihvaćen je predlog tužilaštva da mu bude određen pritvor od 30 dana od dana kada bude pronađen i uhapšen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija