• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

08.12.2023

09:39

TUGA! Preminuo momak iz Srpske Crnje koga je majka zapalila

printscreen facebook/z.i./informer

Vesti

TUGA! Preminuo momak iz Srpske Crnje koga je majka zapalila

Podeli vest

Dvadesetšestogodišnji Aleksandar Tomin iz Srpske Crnje koga je navodno zapalila majka Smilja M. (44) preminuo je rano jutros u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu nakon sedam dana mukotrpne borbe za život nezvanično saznaje "Blic" .

On je podlegao ranama koje je zadobio kada ga navodno majka polila benzinom i zapalila u kući svog emotivnog partnera LJ. Š. (58) i gde je tom prilikom zadobio opekotine na preko 50 odsto tela.

Smilji M. određen je pritvor nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Kikindi gde je, kako nezvanično saznajemo, osumnjičena izjavila da ona to nije uradila već da se povređeni mladić sam polio benzinom.

Porodica u šoku, skrhana bolom i tugom

Informaciju da je Aleksandar preminuo dobili smo i iz porodice nesrećnog momka gde su nam rekli kroz suze rekli da su u šoku i da ne mogu da pričaju.

- Nema više našeg Ace. Gotovo je. Izgubio je bitu za život - rekli su kratko za "Blic".

Sumnjiva odbrana Smilje pred tužiocem

Kako nezvnanično saznajemo, Smilja je pred tužiocem rekla da nije zapalila svog sina a njen emotivni partner izjavio je da se ne seća incidenta pa mu nije određen pritvor.

- Ona je rekla da se on sam zapalio. Dok se ne utvrde sve okolnosti, ne može se tvrditi da je majka polila sina i zapalila ga. Istraga će pokazati pravu istinu, ukoliko Smilja M. ne prizna zločin ranije ili kada oštećeni Aleksandar T. bude mogao da ispriča šta se dogodilo u toj kući - objašnjava izvor "Blica" upoznat sa tokom istrage.

Meštani ovog naselja u Banatu navode da je Smilja u Srpskoj Crnji poznata po nasilju i više puta je hapšena.

- Verujte da ona ima čitav dosije u policiji, na svaka dva dana dolaze ovde zbog nje. Ona jeste majka osmoro dece, ali iz više vanbračnih zajednica. Otac Aleksandra T., Rade, je iz ljubavi prema njoj prihvatio svu decu kod sebe iako većini ne dođe ništa. Smiljina majka je bila ista takva, izrodila je mnogo dece i sve ih ostavila - kaže meštanka ovog naselja.

Foto: Z.I.

 

 

Teško povredila dečka

Meštani navode i da je Smilja M. u kućnom zatvoru zbog nanošenja teških telesnih povreda svom bivšem emotivnom partneru.

- Jela izdržava kaznu kućnog zatvora bez elektronskog nadzora zbog nanošenje teških povreda. Ona je poročna, sklona alkoholu pa je u rastrojstvu emotivnog partnera gadno povredila, ali je dobila kućni zatvor. Mi se po Crnji pitamo šta još treba da se desi da ona završi u pravom zatvoru. Evo možda će i sin da podlegne povredama - pita se komšija pored kuće gde se sve odigralo.

Smilja već pokušala da zapali Aleksandra i mlađeg sina

- Aleksandar i mlađi S. T. (14) su joj došli u posetu, a ona je bila u alkoholisanom stanju. Dečaci su uspeli da pobegnu i prijavili su policiji, gde postoji službena beleška o tom incidentu, a slučaj je prijavljen i nadležnom tužilaštvu u Kikindi. Trebalo je još tada da je iz kućnog premeste u pravi zatvor, možda bi ova nesreća bila izbegnuta - ispričala je Smiljina rođaka

Rade T. otac preminulog Aleksandra rekao je nakon incidenta da su se Aleksandar i Smilja svađali i da je on umeo da joj prebaci ponekad to što je ostavila osmoro dece.

- Umeo je on da joj prebaci zato što nas je ostavila, ali su njoj vrata moje kuće uvek bila otvorena. Ne postoji razlog zbog koga bi ona mogla da uradi ovako nešto. Odvela ga je onako ispečenog sa ljubavnikom do Doma zdravlja i ostavila ga jadnika tamo samog, i vratila se kući da pije i puši. Ni da pita da li je živ, a na njene oči je goreo i vrištao - rekao je potreseni čovek.

Foto: Z.I.

 

 

On ističe da se borio za decu sam, da je išao po sudovima i Centru za socijalni rad i molio samo da ih ne razdvajaju i da ostanu kod njega.

- Mi smo skromna porodica, išao sam i u Centar za socijalni rad da molim za pomoć, ali oni su me oterali. Hteli su da mi decu oduzmu, već sam star i moj radni vek je prošao. Ovo je prevelika tuga, više ne znam šta ću sa sobom - rekao je on.

Tereti se za nasilje u porodici

Podsetimo, policija u Srpskoj Crnji uhapsila je Smilju M. po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Кikindi zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici.

- Ona se sumnjiči da je, 1. decembra oko 19 časova, u porodičnoj kući u Srpskoj Crnji, posle svađe, polila svog dvadesetšestogodišnjeg sina zapaljivom tečnošću nakon čega se, iz za sada neutvrđenih razloga, odeća na mladiću zapalila. Кod mladića su konstatovane teške telesne povrede u Urgentnom centru zrenjaninske bolnice, nakon čega je prebačen u Кliniku za plastičnu hirurgiju u Novom Sadu - saopštila je ranije policija.

Smilji M. je nakon saslušanja određen pritvor u trajanju od 30 dana.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost
Ljubimci

4 najdugovečnije rase pasa! Oni mogu da dočekaju duboku starost

Biranje kućnog ljubimca uvek je velik izazov jer u obzir treba uzeti mnogo faktora hoće li pas živeti u kući ili stanu, s decom ili mirnijim penzionerima, treba li mnogo vremena i strpljenja da ga dresirate, koliko će dlake gubiti i na kraju koliko će uopšte dugo živeti?

27.04.2024

06:21

Džet set

Srbija