• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

09.12.2023

12:13

Bruka na protestu zbog ubistva male Vanje: Pojavilo se samo troje ljudi

YouTube

Vesti

Bruka na protestu zbog ubistva male Vanje: Pojavilo se samo troje ljudi

Podeli vest

Sramna slika u Skoplju, samo troje građana pojavilo se na protestu "Za Vanjinu pravdu".

Demonstrantkinja Nermina Kočan izrazila je razočaranje i nezadovoljstvo, ističući da je ovakav mali odziv sramota za Makedoniju.

Na protestu, koji je bio javni poziv za uvođenje smrtne kazne, gde je trebalo da se pokaže poštovanje prema porodici, odnosno prema majci male Vanje, jer očigledno nije imala porodicu, verovatno je imala samo jednog roditelja, trenutno je samo troje ljudi, sramota Makedonija, sramota za Skoplje. Nije u redu da sada nema ko da podrži ovu ženu - kaže Nermina Kočan.

Iako je ubistvo 14-godišnje Vanje Gorčevske izazvalo šok i odjek u javnosti, pozivi na smrtnu kaznu, kao i apeli za masovnim protestima, nisu dobili očekivan odziv.

Foto: prinstskrin

 

 

Nermina Kočan je izjavila da trenutno, uprkos ozbiljnosti situacije, na protestu prisustvuju samo troje ljudi, iako je protest organizovan kao javni poziv za uvođenje smrtne kazne, sa namerom da se pokaže poštovanje prema porodici male Vanje.

Podsetimo, Vanja je, kako sumnja policija, oteta iz zgrade u kojoj je živela oko 7.30 ujutru. Otmičari, na čelu sa Palevskim, vezali su je i gurnuli u auto.

Tri sata nakon otmice, ona je ubijena. Policija sumnja da su se otmičari uspaničili jer je njena majka rano sve prijavila i oglašavala se u medijima.

Ubili su Vanju, a Palevski je pobegao, da bi konačno sinoć bio uhapšen. Troje uhapšenih je priznalo učešće u zločinu, dok je Vanjin otac negirao umešanost.

Vanjina majka Zorica je ranije za medije rekla da sumnja da joj je ćerka oteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija