• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/T. I.

09.12.2023

23:30

Bivši pripadnik JSO ispalio 30 hitaca na prodavca vozila! Plaćeni ubica osuđen na 30 pa na 16 godina

Informer/društvene mreže

Vesti

Bivši pripadnik JSO ispalio 30 hitaca na prodavca vozila! Plaćeni ubica osuđen na 30 pa na 16 godina

Podeli vest

Vladimir Bjelanović (37) ubijen je pre tačno osam godina u Mileševskoj ulici na Vračaru. Viši sud u Beogradu za taj zločin je u ponovljenom postupku u junu ove godine osudio Stefana Blagojevića (33) na 20 godina zatvora, a njegovog saučesnika Predraga Ratkovića (48) na 16 godina.

Tokom prvog suđenja, obojica su bili osuđeni na po 30 godina zatvora, a sada se čeka konačna odluka Apelacionog suda o visini kazne.

Bjelanović je likvidiran 9. decembra 2015., oko 10 sati ujutru, naočigled mnogobrojnih prolaznika, u blizini škole, vrtića, parka, dečjeg pozorišta "Puž" i policijske stanice Vračar. 

Blagojević je sedeo na klupi u parku, dok je Ratković stajao na parkingu s oružjem u rukama. Čekali su da njihova "meta" izađe iz zgrade, u kojoj je stanovao sa devojkom Tijanom M.
Kada su Vladimir i Tijana ušli u automobil "reno megan", Blagojević je pucao iz pištolja u vozilo.

Dobili za ubistvo 50.000 evra

Bjelanović je potom istrčao i pokušao da pobegne, ali je za njim potrčao Ratković i iz "heklera" ispalio ka njemu više od 30 hitaca. Vladimir je pao na trotoar, a Blagojević ga je "overio" sa dva hica u glavu. Tijana pukom srećom nije povređena u krvavom obračunu. 

Već u prvim satima istrage policija je uspela da identifikuje Ratkovića i on je ubrzo uhapšen u svom stanu na Voždovcu. Odranije je imao krivični dosije, evidentiran je kao plaćeni ubica i bivši pripadnik Jedinice za specijalne operacije.

Ranije je već služio zatvorsku kaznu zbog pokušaja ubistva u Beogradu. Blagojević je uhapšen četiri dana kasnije u Zvorniku, u Republici Srpskoj, sa falsifikovanim pasošem na ime Drago Crnomarković.

Foto: Informer/društvene mreže

Bjelanović, snimljen kamerom neposredno pre ubistva

 

Bjelanović se, inače, bavio prodajom vozila na lizing. Prema podacima policije, on nije dovođen u vezu sa ljudima iz podzemlja, zbog čega je sve začudio ovako "profesionalan" način likvidacije, koji je obično namenjen okorelim kriminalcima. Imao je dosije u policiji, ali kad je bio maloletan.

Uhapšen je tad zbog razbojništva, teške krađe i krađe automobila, ali kasnije je bio "čist". Za njegovu likvidaciju su angažovani Blagojević i Ratković, kojima je za taj "posao" plaćeno navodno 50.000 evra.  

Ponekad gazda, ponekad sluga

Vladimir je sahranjen na Novom bežanijskom groblju. U povorci tuge, slomljeni od bola i očiju punih suza, na večni počinak su ga ispratili najmiliji, majka, brat, devojka.

Brat Vuk se od njega oprostio i u čitulji rečima: "Ponekad gazda, ponekad sluga, kao i reči naše pesme, pamtićemo te i voleti zauvek!"

Posle hapšenja Ratkovića, na njegovom Fejsbuk profilu oglasili su se prijatelji koji su mu, uprkos svemu, pružili podršku. "Užičani su uz tebe", "Ne daj, se brate", "Niko ti ne može ništa sa takvim stavom i duhom", "Peđa je brat i ljudina", samo su neki od komentara na Ratkovićevom zidu.

Iako su prijatelji stali uz njega, veliki broj virtuelnih drugara ipak je odlučio da ga izbriše sa liste prijatelja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija